Deţinuţii, actori într-o piesă de teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emilia Oprea interpretează personajul principal, o consumatoare de droguri
Emilia Oprea interpretează personajul principal, o consumatoare de droguri

Deţinuţii de la Penitenciarul Colibaşi vor să demonstreze că în spatele gratiilor se poate dezvolta armonios cultura şi chiar şi cei lipsiţi de libertate pot avea un talent.



Opt deţinuţi de la Colibaşi au avut ocazia să interpreteze o piesă de teatru. Cu emoţie, dar şi cu mult talent aceştia au reuşit să se transpună în pielea personajelor pe care le-au interpretat şi au trăit intens fiecare clipă.


Piesa de teatru, intitulată “Ecstasy” relatează experienţa de viaţă a unei tinere consumatoare de droguri, despre cum poate ajunge o persoană de la extaz la agonie într-un timp foarte scurt şi cum substanţele stupefiante îţi pot distruge viaţă şi personalitatea şi te pot face să decazi ca om.

Piesa interpretată de trei femei şi opt bărbaţi condamnaţi pentru diferite infracţiuni şi încarceraţi la Penitenciarul Colibaşi, a fost scrisă de dramaturgul Ioan Drăgoi şi este regizată de actriţa Cornelia Nicolescu, care a venit în fiecare zi la penitenciar pentru a face repeţii cu deţinuţii.

Prima dată pe scena unui teatru

Actorii au filmat ieri şi astăzi piesa pe un DVD pe care îl vor trimite apoi la Festivalul anual de teatru al sistemului penitenciar care va avea loc la Teatrul Nottara din Bucureşti, în perioada 8-9 noiembrie. La acest eveniment participă trupe de teatru din 15 penitenciare, cel de la Colibaşi fiind la prima participare. Dacă vor avea norocul ca piesa lor să fie declarată câştigătoare, deţinuţii de la Colibaşi vor interpreta în următoarea stagiune a Teatrului Notara.

Emilia Oprea, de 39 de ani, este condamnată pentru trafic de persoane şi interpretează rolul personajului principal, o tânără care se îndrăgosteşte de un traficant de droguri şi ajunge şi ea consumatoare, spre disperarea familiei. Tatăl său moare de supărare, iar fata ajunge într-o clinică de dezintoxicare, acolo unde se îndrăgosteşte de un fost consumator.

“ Este prima dată când urc pe scena unui teatru adevărat. Mi-a fost foarte greu să intru în pielea personajului şi a tot ceea ce înseamnă consum de droguri. M-a ajutat foarte mult faptul că stau în aceeaşi cameră cu două consumatoare de droguri şi mi-au povestit care sunt simptomele, cum se comportau în sevraj. Este un rol foarte greu şi scenariul are 30 de pagini. Textul şi complexitatea rolului mi s-au părut grele, dar dacă nu mi-ar fi plăcut, nu aş fi putut să joc. Sunt foarte entuziasmată.”



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite