Deţinuţii de la Penitenciarul Colibaşi învaţă să lucreze pe calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii vor învăţa să utilizeze un calculator (foto arhivă)
Deţinuţii vor învăţa să utilizeze un calculator (foto arhivă)

În perioada 1 – 30 noiembrie, la Penitenciarul Colibaşi se desfăşoară cursuri de utilizare a calculatorului atât pentru personalul instituţiei, cât şi pentru duţinuţii de aici. 50 de angajaţi şi 50 de deţinuţi vor învăţa să folosească un calculator.

Ei vor fi instruiţi de patru membri ai Serviciului Educaţie din Penitenciarul Colibaşi care au participat, împreună cu un ofiţer de formare profesională la instruiri periode de formatori la care au învăţat cum să le predea cursurile deţinuţilor şi angajaţilor penitenciarului.

Cursanţii vor aplica practic informaţiile dobândite la cursuri într-un laborator mobil format din 10 laptopuri, un videoproiector, o imprimantă şi un rooter.

Activitatea face parte din proiectul naţional “Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar românesc”, finanţat prin fonduri structurale europene, ce vizează formarea profesională în domeniul informatic, în vederea creşterii şanselor de reintegrare pe piaţa muncii pentru persoanele aflate în detenţie.

În cadrul proiectului vor fi formaţi în domeniul IT 2000 de deţinuţi cu vârste între 16 şi 45 de ani şi 1600 de angajaţi ai penitenciarelor, cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani.

Cei care vor absolvi cursurile IT vor obţine un permis european de conducere a computerului, recunoscut la nivel internaţional în peste 148 de ţări.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite