Deţinuţii de la Penitenciarul Colibaşi au vizitat Mausoleul de la Mateiaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii au vizitat Mausoleul Mateiaşi
Deţinuţii au vizitat Mausoleul Mateiaşi

Sărbătoarea Înălţării şi Ziua Eroilor au fost celebrate şi la Penitenciarul Colibaşi, acolo unde un preot de la Biserica Mavrodolu din Piteşti a susţinut un seminar despre semnificaţia sărbătorii religioase, făcând o paralelă între iubirea de patrie, eroismul şi iubirea de Dumnezeu.

La activitate au participat 50 de persoane, minori, tineri şi deţinuţi condamnaţi în regim deschis.

Un reprezentant al Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor din Bucureşti le-a ţinut o lecţie de istorie deţinuţilor, rememorând împreună cu cei prezenţi  momente cruciale din existenţa poporului nostru şi subliniind rolul hotărâtor al eroilor neamului în schimbarea cursului istoriei.
 
Un grup format din 10 deţinuţi din regimul deschis, însoţite de reprezentantul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, au făcut joi o vizită la Mausoleul de la Mateiaşi, care cinsteşte memoria eroilor români căzuţi în primul razboi mondial.

Ieri, un grup de 25 de elevi de clasa a VIII-a, cu vârste între 13 şi 14 ani, de la Liceul Teoretic  Iulia Zamfirescu  din Mioveni  a vizitat Penitenciarul Colibaşi, la iniţiativa conducerii liceului.

“Aceasta este a treia vizită efectuată de elevi , anterior penitenciarul primind grupuri de elevi de la Colegiul Naţional I.C. Brătianu şi Colegiul Naţional  Maria Teiuleanu. Elevilor le-au fost prezentate principalele activităţi derulate cu persoanele private de libertate, camerele de detenţie, atelierele de lucru şi spaţiile pentru acordarea drepturilor la plimbare, cumpărături, vizite”, a declarat inspectorul principal Raluca Dinişor, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite