Piteşti: Slujbă specială pentru deţinutele de la Colibaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinutele au primit pachete cadou şi au asistat la slujbă
Deţinutele au primit pachete cadou şi au asistat la slujbă

În Joia Mare, deţinutele de la penitenciarul Colibaşi au putut asculta Sfânta Liturghie în afara perimetrului închisorii. În plus, au primit şi pachete de Paşte din partea primarului oraşului Mioveni.

16 deţinute de la Penitenciarul Colibaşi au participat ieri după-amiază la o slujbă specială.  Femeile au fost duse la o biserică din comuna colibaşi, aflată în apropierea închisorii unde au ascultat Sfânta Liturghie şi predica preotului.


Experienţa a fost una deosebită pentru cele 16 deţinute deoarece au avut ocazia de a ieşi în comunitate.
“E foarte greu să petrec sărbătorile departe de familia mea, de fetiţa mea. Când am plecat eu era mică, acum e o domnişoară. Paştele o să îl fac în spatele gratiilor, dar la câteva zile după mă eliberez şi sper să petrec cât mai mult timp cu familia mea. Mi-e foarte dor de ei şi îmi pare nespus de rău pentru ce am făcut.”, spune una dintre deţinute, acuzată de complicitate la viol.


Cele 16 femei s-au putut spovedi şi împărtăşi după ce majoritatea dintre ele au ţinut tot postul. Tradiţia de a veni la biserica din Colibaşi durează de câţiva ani şi deşi penitenciarul are o biserică unde se ţin toate deniile din Săptămâna Mare, deţinutele au preferat să iasă din curte şi să meargă la lăcaşul de cult din apropiere.


Persoanele private de libertate care au mers ieri la biserică sunt incarcerate în regim deschis şi semi deschis şi sunt condamnate pentru omor, furt, înşelăciune, traffic de droguri şi tâlhărie. Pe perioada Paştelui, deţinuţii vor avea dreptul la un pachet suplimentar şi o vizită în plus faţă de obicei, iar cei care primeau vizita până acum la dispozitivul de separare, îi vor putea strange în braţe acum pe cei dragi.


Primarul oraşului Mioveni a participat şi el la slujbă şi le-a adus deţinutelor pachete cu fructe, cozonaci, dulciuri şi suc din partea Primăriei Mioveni. 


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite