Desfăşurare de forţe în Nucşoara. Zeci de pompieri şi pădurari s-au luptat cu flăcările care ameninţau pădurea de pe Muntele Balaurului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul ameninţa să se extindă la pădurea de fag şi molid
Incendiul ameninţa să se extindă la pădurea de fag şi molid

Un incendiu izbucnit marţi seara la vegetaţia uscată a fost lichidat de abia miercuri dimineaţa, după ce zeci de pompieri şi pădurari au intervenit pentru a nu se extinde la pădurea din zonă.

Marţi seara, un incendiu puternic a izbucnit în comuna Nucşoara, la vegetaţia uscată, turbă şi lăstăriş. Teama cea mai mare a sătenilor a fost că focul se va extinde la pădurea de fag şi molid de pe muntele Balaurului.

La faţa locului, s-au deplasat de urgenţă grupa operativă a ISU Argeş, cu patru ofiţeri şi subofiţeri, două autocamioane cu 29 de subofiţeri, 40 de lucrători de la Ocolul Silvic Domneşti şi 15 voluntari.

S-a acţionat cu mijloace de primă intervenţie: motofierăstraie, lopeţi, topoare, pentru delimitarea prin culoar a  zonei de ardere, mături, bidoane cu apă, vermorele şi alte mijloace improvizate, pentru localizarea şi stingerea incendiului.

Conform pompierilor argeşeni, acţiunile s-au desfăşurat cu mare dificultate, pe timp de noapte, în condiţii de vânt în rafale, pe teren greu accesibil, specific zonei muntoase.

Incendiul a fost lichidat de abia miercuri, în jurul orei 11.30, după ce s-a manifestat pe 2,5 hectare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite