FOTO: Descoperire macabră! Oase de om găsite sub podeaua unei case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fragmentele din scheletul uman au fost descoperite de muncitorii care renovau o casă de pe strada Armand Călinescu. Oasele au fost trimise la Institutul de Medicină Legală pentru o expertiză antropologică, în timp ce popliţiştii au deschis o anchetă pentru a afla ce căutau oasele sub podeaua din bucătăria casei.

La prima vedere o casă dărăpănată, de pe strada Armand Călinescu, din Piteşti, ar putea părea o simplă ruină, însă o descoperire macabră făcută ieri de câţiva muncitori a scos la iveală faptul că locuinţa adăpostea, de fapt, mormântul unui om. 

image


Şocanta dezvăluire a fost făcută de o echipă de muncitori care lucrau la renovarea casei. Aceştia se pregăteau să scoată duşumeaua din bucătăria veche când, în timp ce săpau, au înlemnit. Sub pământ se aflau îngropate câteva oase ce păreau a fi de om. Speriaţi, muncitorii le-au acoperit la loc cu pământ şi nu au spus nimic de teamă, însă în cele din urmă i-au povestit proprietarului, care a anunţat imediat poliţia.


“Eu am închiriat casa unei persoane care vroia să o renoveze pentru a deschide un bar şi am înţeles că în timp ce demola pentru lucrările de renovare ar fi găsit un cadavru. Eu am cumpărat casa acum trei ani de zile, dar n-am dezgropat nimic până acum”, spunea Ionuţ Anghel, de 31 de ani, proprietarul casei.


Tânărul a cumpărat casa în urmă cu trei ani şi a închiriat-o anul trecut unui om de afaceri care intenţiona să deschisă aici un local. Pentru a renova imobilul, chiriaşul angajase o echipă de muncitori care lucra la demolarea zidurilor.


image


Oamenii legii au sosit ieri la faţa locului şi după ce au dezgropat oasele, o echipă de criminalişti le-a curăţat şi le-a aşezat în ordine, acestea fiind apoi trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru o expertiză antropologică.

“Muncitorii au găsit osemintele sub pardoseala de la bucătărie. S-au oprit, s-au speriat, au astupat cu pământ şi au plecat. Abia ulterior ne-a comunicat proprietarul ce s-a întâmplat. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar fragmentele osoase găsite urmează a fi trimise spre expertizare INML Bucureşti pentru stabilirea naturii acestora.”, a declarat comisarul Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş.

Părerile sunt împărţite. În timp ce unii spun că scheletul ar putea aparţine unui copil, având în vedere mărimea redusă a oaselor, anchetatorii iau în calcul şi posibilitatea ca oasele să fie de origine animal. Rezultatul de la INML va face lumină în acest caz şi va stabili cu certitudine provenienţa oaselor. Între timp oamenii legii au deschis o anchetă pentru a afla ce căutau oasele sub pardoseala casei, mai ales că nu se ştie să fi existat în zonă vreun cimitir.

"Nu ştiu să fi existat un cimitir pe strada Armand Călinescu. Cimitirele au existat în jurul bisericilor, ori pe această strada eu nu ştiu să fi fost vreo biserică", a declarat Spiridon Cristocea, directorul Muzeului Judeţean Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite