Deputatul Sorin Buta: „Mă consider nevinovat!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Buta, deputatul PDL de Argeş care a fost declarat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie drept colaborator al fostei securităţi spune că nu i s-a respectat dreptul de a se apăra. Deputatul este dispus să meargă până la CEDO pentru a i se face dreptate.

 Sorin Buta a susţinut că nu i-a fost acordat dreptul de apărare de Curtea de apel şi de aceea a făcut recurs. "Curtea Supremă (ICCJ - n.r.) a respins recursul meu prin care ceream dreptul la apărare, o să văd care sunt căile de atac, merg până la CEDO, pentru că mă consider nevinovat", a declarat deputatul PDL, pentru Mediafax.

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, definitiv, că deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate, admiţându-se astfel cererea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

 Instanţa supremă a respins recursul formulat de deputat faţă de o decizie a Curţii de Apel Bucureşti din martie 2010. Astfel, ICCJ a confirmat decizia Curţii de Apel Bucureşti din 31 martie 2010, conform căreia deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite