Deputat trimis în judecată de către DNA Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, Direcţia Naţională Anticorupţie-Piteşti  l-a trimis în judecată pe deputatul argeşean Sorin Pandele. Odată cu el au mai fost trimişi în judecată şi fostul primar al copmunei Bradu. Costel Zamfir şi Elena Păun.

Sorin Pandele a fost  fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (O.C.P.I.) Argeş (în perioada 2005 – 2008), şi este, actualmente, deputat în Parlamentul României. Acesta este acuzat de  luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă calificată şi în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă calificată şi în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată. La data de 27 septembrie 2007, în baza unei înţelegeri anterioare, Sorin Andi Pandele a primit de la Păun Elena – Cornelia suma de 190.000 de lei cu titlu de mită pentru a-şi exercita în mod defectuos atribuţiile de director al O.C.P.I. Argeş în sensul emiterii, în mod nelegal, a unui titlu de proprietate pe  un teren intravilan în suprafaţă de 1,1953 ha.


Fostul primar alcomunei Bradu (în perioada 2000 – 2008) Costel  Zamfir este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă calificată şi în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă calificată şi în formă continuată,  fals intelectual şi uz de fals, ambele în formă continuată. Cea de-a treia persoană care va fi pusă sub acuzare pentru  dare de mită, în formă continuată, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi în formă continuată, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi în formă continuată, complicitate la infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals, în formă continuată, complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată,  fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.


Prejudiciul cauzat de inculpaţi în dauna Primăriei municipiului Piteşti şi persoanelor fizice, proprietari în mod legal ai terenului, este în sumă totală de 530.497 lei.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite