Defunctu', mai fericit ca niciodată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii agențiilor locale de pompe funebre din Pitești se ambiționează să țină pasul cu moda în materie de servicii funerare iar produsele lor, chiar și cele mai extravagante, își găsesc clienți și pe la noi.

Ultima fiță care “i-a cucerit” pe piteșteni este sicriul cu aer condiționat. Afaceriștii spun că nu e vorba de un moft, ci de o necesitate, mai eles pe canicula care s-a abătut asupra nostră , din cauza căreia, parcă, nici defunctului nu-i e prea bine. Sistemul de răcire este asemănător celui întâlnit la frigidere.

“De fapt, doar capacul este frigorific și se atașează la orice sicriu. Cu ajutorul unui termostat se poate regla temperatura dinăuntru care poate coborâ cu mult sub zero grade celsius, explică  Ionel Dumitrache, administratorul  Agenției de Pompe funebre “Dinastia Lux”, care a investit bani grei în sofisticata aparatură (între 1500 și 3.000 de euro pentru fiecare din cele cinci aparate) dar nu regretă. Are clienți nu numai în Pitești ci și în toată țara. Pe timpul verii abia face față cererilor... de închiriere.  Face și vânzări de astfel de produse, dar nu către familiile îndoliate ci către alte firme de profil.


Închirierea capacului frigorific costă, în funcție de modelul ales, între 150 și 250 de lei pentru  toate cele trei zile. Asta nu-i scutește de coșciug pe aparținătorii celui trecut în neființă, coșciug pentru care au de plătit între 150 și 6.000 de lei. Nu e însă, obligatoriu să-l ia de la aceeași firmă. Agenția asigură transportul capacului frigorific la domiciliul decedatului sau, după caz, în capela în care a fost depus trupul neînsuflețit, contra cost: 150 de lei. Mai avantajos pentru rude, însă, este să aducă defunctul la aparat, direct în capela agenției, pentru că scapă de cheltuielile de transport și, în plus pot testa,  pe răposat, orice model.

“Vara aceasta cam jumătate dintre cei care au cumpărat de la noi un sicriu au închiriat și un capac frigorific, odată cu toată gama de servicii pe care le oferim de la întocmirea actelor de deces, furnizarea tuturor celor necesare înmormântării până la organizarea parastaselor”, spune administratorul agenției.
 Fie că vin cu servicii clasice sau de lux, firmele de pompe funebre din Pitești, au clienți și pe timp de criză.

„O înmormântare cu o agenție de pompe funebre costă cât una pe cont propriu,. Numai că noi stim de unde să cumpărăm toate produsele de care este nevoie, la prețuri avantajoase. Nu există un preț standard  perceput. Se poate face înmormântare și cu  700 de lei și cu  de zece ori mai mult, în funcție de pretenții  ”spune  Cicerone Marinescu, administraturul agenției de Pompe Funebre Roterm  unde închirierea unui capac frigorific costă 100 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite