De ziua patronilor spirituali ai penitenciarelor, deținuții argeșeni au mers la biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deținuții de la Colibași au participat la slujba de hram de la biserica Penitenciarului
Deținuții de la Colibași au participat la slujba de hram de la biserica Penitenciarului

Cu aceeași ocazie, nici angajații unității nu au fost uitați. Au avut loc avansări în grad, iar 37 de ofițeri de la Penitenciarul Colibași au primit brevete și decorații.

În fiecare an, în data de 29 iunie, Penitenciarul Colibaşi sărbătoreşte, alături de toate instituţiile carcerale Ziua personalului de penitenciar, odată cu prăznuirea patronilor spirituali ai sistemului penitenciar- Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

Pentru marcarea acestui eveniment, între 25 și 29 iunie, conducerea Penitenciarului Colibaşi a organizat o serie de activităţi, adresate atât  angajaţilor, cât şi persoanelor private de libertate.

Astfel, în cadrul unei şedinţe festive, la care au fost invitaţi să participe şi reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale colaboratoare, s-au comunicat avansările în gradul profesional următor a agenţilor şi ofiţerilor de penitenciare (la îndeplinirea stagiului minim şi înainte de îndeplinirea stagiului minim, pentru merite deosebite). Cu aceeaşi ocazie, s-au înmânat brevetele şi decoraţiile privind acordarea Semnului onorific „În Serviciul Patriei”  pentru 15 ani, 20 de ani şi respectiv 25 de ani de activitate în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, unui  număr de 37 de ofiţeri şi agenţi de penitenciare.

Tot pentru a sublinia semnificaţia zilei de 29 iunie, persoanele private de libertate au fost implicate în mai multe activităţi specifice: expoziţii cu obiecte realizate de deținuți, competiţii de tracţiuni la bară, seminare de informare și medierea muncii, precum și participarea la slujba de hram a bisericii Penitenciarului.

Tot de ziua patronilor spirituali, deținuții vor beneficia și de un meniu special,  îmbunătăţit din punct de vedere caloric.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite