De ziua lui, Mutu va mânca sarmele special gătite de mama sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorul Mihai Ianovschi îşi aminteşte de vremea când Mutu i-a fost elev
Antrenorul Mihai Ianovschi îşi aminteşte de vremea când Mutu i-a fost elev

Astăzi, Adrian Mutu împlineşte 31 de ani. Este sănătos, a debutat cu gol pentru Fiorentina în noul an, iar familia şi primul său antrenor, Mihai Ianovschi, spun că „Briliantul” încă mai are ceva de arătat pe gazonul de fotbal.

De fiecare dată când a fost încolţit din toate părţile, Adrian Mutu a avut puterea să depăşească momentele grele şi să le răspundă contestatarilor aşa cum numai el ştie. Vorbind prin goluri pe gazonul pe care şi-a petrecut toate aniversările legate de ziua sa de naştere. Şi astăzi, când împlineşte 31 de ani, Mutu a mers de dimineaţă la antrenament la Florenţa, unde şi-a cinstit colegii de echipă de ziua lui aşa cum o făcea în perioada copilăriei la juniorii lui FC Argeş.
Tatăl fotbalistului îi va ura la mulţi ani prin telefon
 Seara va ciocni un nou pahar de şampanie în familie, alături de soţia sa, Consuelo, şi de mama sa. Rodica Spirodon a plecat în urmă cu trei zile în Italia pentru a fi alături de fiul ei la zi aniversară. Din bagaje nu au lipsit sarmalele şi caltaboşul, preferatele fotbalistului piteştean. Tatăl său a rămas acasă, la Piteşti, şi îi va transmite urările de bine la telefon. „Eu am rămas să am grijă de casă. Îl voi suna pe Adi dimineaţă pentru a-i spune aa mulţi ani. Sper să aibă parte de un an bun, să fie sănătos şi să joace aşa cum a făcut-o pe 6 ianuarie, în meciul cu Siena, când a dat şi gol. Mereu s-a adunat când i-a fost greu  şi a dovedit că are valoare”, spune Spiridon Mutu. Şi primul antrenor al lui Adrian Mutu crede că “Broni”, aşa cum îl alinta la juniori,  va renaşte şi că mai are ceva de spus pe teren chiar şi la 31 de ani. “Ultima dată am vorbit cu Adi de Crăciun. De ziua lui îi voi trimite un mesaj prin telefon. Ştiu că este foarte ocupat. Mă bucur că şi-a revenit. A jucat senzaţional în primul meci din acest an, cu Siena. Aşa este el. Un om puternic şi ambiţios care se adună de fiecare dată şi renaşte atunci câdn este lovit din stânga şi din dreapta. Sper să fie rechemat la naţională. E greu fără Mutu. În orice echipă este nevoie de piese de valoare”, precizează Mihai Ianovschi, antrenorul coordonator al Centrului de Copii şi Juniori de la FC Argeş.
În copilărie venea la stadion cu bomboane şi cu suc
 Primul antrenor din cariera lui Mutu îşi aminteşte, totdată, cum petrecea copilul Adrian Mutu de ziua sa. “De fiecare dată, pe 8 ianurie, venea la stadion însoţit de tatăl său. Le aducea colegiilor săi bomboane şi suc, iar noi îi cântam minute în sir la mulţi ani în vestiar. Acum pe 8 ianuaire, mă uit la pozele lui din vestiarul unde şi-a petrecut copilăria şi îi spun în: La mulţi ani, Adi! Să fii sănătos!”, spune antrenorul Mihai Ianovschi.  Adrian Mutu a intrat în conflict cu şefii Federaţiei după meciul pierdut în Serbia, când a părăsit cantonamentul echipei naţioanle fără să-l anunţe pe selecţionerul Răzvan Lucescu. Acum, preşedintele Mircea Sandu îl vrea din nou în lotul primei reprezentative, trimiţându-l special pe Răzvan Lucescu să-l urmărească la meciurile din Italia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite