GALERIE FOTO: O nouă incursiune printre astre la Planetariul Muzeului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secvenţă din spectacol
Secvenţă din spectacol

 În paralel cu "Două bucăţele de sticlă - Istoria telescopului", de astăzi, pe cupola Planetariului Muzeului Judeţean rulează şi "Astronomyths", o  producţie grecească a studiourilor White Tower Media. "Astronomyths" se difuzează pentru prima oară în România

 Astronomyths, spectacolul lansat astăzi la Planetariul Muzeului Judeţean, este  o incursiune printre astre, cu totul diferită de precedenta. Filmuleţul de 25 de minute  îl invită pe spectator printre constelaţiile cerului nopţii de toamnă din emisfera nordică într-o prezentare atractivă şi dinamică, sub forma unei discuţii dintre un băieţel şi bunicul său, aflaţi în mijlocul naturii, într-o noapte de septembrie.

O poveste despre stele

Plecând de la denumirile constelaţiilor şi de la formele lor specifice, cei doi le pun în legătură cu istoria şi mitologia, rememorând vechile legende şi mituri elene şi eroii acestora, precum Perseu, Andromeda, Pegas, care, de milenii, au aprins imaginaţia oamenilor şi au stat la baza denumirilor sub care noi cunoaştem astăzi respectivele constelaţii.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA CEL MAI NOU SPECTACOL!

Spectacolul, o producţie grecească a studiourilor White Tower Media, prezintă într-o formulă grafică de excepţie şi într-o manieră educativă incitantă, nu numai noţiuni de astronomie sau de tehnologie spaţială interstelară, ci şi o întreagă serie de aspecte legate de zeităţile Greciei antice, de monştri înaripaţi şi de tot felul de  eroi invincibili.

Filmul, la super ofertă

Planetariul Muzeului Judeţean Argeş a fost inaugurat în 2008, în primul an naţional dedicat educaţiei cu ajutorul astronomiei şi în avanpremiera primului an internaţional al astronomiei, anul 2009. De atunci şi până acum, aici au rulat trei producţii dintre care două ( Călătorie în sistemul solar şi Cursa către pământ) oferite de firma franceză  RSA Cosmos, constructorul planetariului, filme a căror licenţă de difuzare a expirat.
“Numai reînnoirea licenţei ne-ar fi costat în jur de 6000 de euro pentru prima producţie şi aproximativ 4500 de euro pentru cea de-a doua producţie. Din fericire am reuşit să achiziţionăm de la greci, în timpul puseului de criză din vară, Astronomyths cu doar 11.200 lei, iar cu tot cu traducere, filmul  ne-a costat în jur de 15.000 de lei. O astfel de producţie este, în mod normal,  de câteva ori mai scumpă, aşa că  putem spune că am prins o ocazie foarte bună. Astronomyths se difuzează pentru prima oară în România iar noi avem licenţă pe termen nelimitat.”, spune Dragoş Măndescu, directorul adjunct al Muzeului Judeţean Argeş.

Accesul, pe bază de programări


Preţul unui bilet este 4,5 l ei. Pentru elevi şi preşcolari, tariful  de intrare este 3 lei. Programările pentru participarea la spectacol se pot face la numărul de telefon 0248/212561. Spectatorii care se înscriu pentru vizionarea spectacolului sunt rugaţi să se prezinte în holul Muzeului Judeţean Argeş,  intrarea din B-dul Eroilor cu 15 minute înainte de începerea spectacolului.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite