Piteşti: Daniel Honcea, viitorul Hagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Daniel Honcea, viitorul Hagi
Piteşti: Daniel Honcea, viitorul Hagi

Un piteştean de numai 11 ani, calcă prin prisma talentului său pe urmele legendarului Hagi. Deşi joacă doar de 4 ani fotbal, Daniel Honcea a obţinut 12 trofee individuale, fiind numit „cel mai bun jucător” la mai multe turnee naţionale şi internaţionale. Daniel Honcea, un puşti de doar 11 ani, calcă pe urmele ilustrului Gheorghe Hagi. Jucând pe postul de mijlocaş central, băiatul a cucerit toatele titlurile posibile la turne

Născut pentru fotbal
Legitimat la clubul LPS Piteşti, în echipa lui Laurenţiu Iordache şi Răzvan Munteanu, iubeşte fotbalul de mic. „De când mă ştiu joc fotbal. Parcă m-am născut cu mingea la picior. Este sportul fără de care nu ştiu ce aş face. De 4 ani, din clasa I, joc la clubul Aripi.”, spune tânărul mijlocaş.


Trofeul de „Cel mai bun jucător”
Dany, cum îl alintă cunoscuţii, a participat la multe turnee naţionale şi internaţionale, pe care, împreună cu echipa, le-a şi câştigat: Cupa Speranţelor; turneele internaţionale la fotbal de sală din Slovacia unde în vara lui 2008 au participat 17 echipe şi în iarnă 16 din mai multe ţări; turneele naţionale din Târgu Mureş, Arad, Sibiu, Constanţa etc. Tânărul a reuşit performanţa de a obţine 12 trofee individuale de cel mai tehnic jucător şi golgheter.

„Am participat la multe turnee la care m-am simţit chiar în mediul meu. Probabil de asta am şi obţinut aceste rezultate. Oricum fără ajutorul echipei nu aş fi putut nimic. Toţi colegii mei sunt valoroşi şi au ceva de demonstrat.”, afirmă puştiul.


Lăudat şi premiat de Hagi
La Cupa Hagi, a participat la turneul zonal de la Vâlcea. ” Ne-am calificat la turneul de la Constanţa însă, nu am reuşit să câştigăm deoarece am jucat numai cu generaţii mai mari de vârstă.”, povesteşte Dany. În urma participării la acest turneu, Danile Honcea a fost premiat cu titlul de cel mai bun jucător al turneului. Însuşi Hagi i-a înmânat trofeul şi a ţinut să îl felicite şi să îl incurajeze personal pe micul campion.


Calităţi de campion
Antrenorul său are numai cuvinte de laudă despre el. „Dany este un jucător extraordinar. Are toate calităţile unui jucător de talie mondială: jucător crebral, orientare în teren, ambiţie, lovirea mingii cu ambele picioare, voinţă deosebită, determinare. Toţi jucătorii din echipa lui sunt deosebiţi şi nişte adevăraţi campioni.”, declară antrenorul său, Laurenţiu Iordache. 


Elev eminent
Deşi fotbalul este principala lui pasiune, băiatul nu a neglijat nici şcoala. „Mă interesez mereu şi cum merge cu învăţătura. Este o regulă de bază la mine în echipă. Ştiu că se descurcă foarte bine, având numai note de 10. Este şi normal, ţinând cont de inteligenţa lui.”, îl laudă antrenorul său.

Profil:
Născut: 21 februarie 1998 Piteşti
Studii: elev in clasa a V-a, Şcoala Nr 11 Piteşti „Mihai Eminescu”
Experienţă: De 4 ani legitimat la LPS Piteşti.

Întrebări şi răspunsuri
La ce echipă ai vrea să joci când o să fi mare?
Fiindcă sunt român şi iubesc această echipă, aş vrea să joc la Steaua Bucureşti.
Ce jucător îţi place cel mai mult?
Îmi place mult cum joacă Cristian Tănase. Ştie să dribleze şi vede jocul. Ca el aş vrea să fiu când o să ajung la vârsta lui.

Ce-i place?
Îmi place tot ce ţine de fotbal: mingi, echipamente, ghete etc. Îmi place şi să învăţ şi să citesc.
Ce nu-i place?
Nu îmi place când sunt răcit şi nu pot să mă duc la antrenamente. Nu vreau să îmi supăr părinţii sau pe domnul antrenor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite