Danemarca vrea 200 de agricultori argeşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta este pentru culegători de legume şi fructe cu experienţă în munca de la câmp. Doritorii se pot prezenta la sediul AJOFM Argeş pentru înscrieri. Până acum, cei mai interesaţi să lucreze în străinătate s-au arătat a fi şomerii.

La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Argeş a fost depusă o ofertă de 200 de joburi pentru Danemarca. Ce-i drept, locurile de muncă nu se abat de la regula ultimilor ani, şi anume se adresează în special agricultorilor sau celor care vor să se reprofileze spre munca fizică.

La cules de fructe şi legume

Cei interesaţi să „schimbe aerul” cu cel din Danemarca trebuie să ştie că locurile de muncă sunt cele de culegători de căpşuni, zmeură, mazăre, ceapă, dovleci sau de alte fructe şi legume de pe plantaţiile întinse ale fermierilor danezi. Desigur că angajatorii străini au şi unele cerinţe pentru viitorii candidaţi.

Aşadar, ca să-i dai gata pe fermierii danezi, trebuie să fii major, să ai cunoştinţe de limba engleză, nivel mediu, să fii dispus să faci muncă grea, de dimineaţa până seara, să ai experienţă în munca de la câmp, iar dacă înainte ai mai lucrat în vreo fermă din această ţară, mai mult ca sigur că vei fi acceptat.

Posturi pentru şoferi

În aceste 200 de posturi, sunt incluse şi 10 locuri de muncă pentru şoferi de tractoare, camioane sau autobuze. Însă, pe lângă permisul aferent, candidatul respectiv mai trebuie să se preteze şi culesului propriu-zis al legumelor şi fructelor, pentru că în unele zile poate face şi această muncă, în afara celei de a conduce utilajele agricole.

Toţi argeşenii interesaţi trebuie să se prezinte, cu cartea de identitate în original şi în copie, la consilierul EURES din cadrul AJOFM Argeş (Bulevardul Republicii, Nr. 11). La acel birou va participa la o preselecţie care va testa cunoştinţele de limba engleză, urmând ca, spre sfârşitul lunii viitoare, să se prezinte la selecţia finală, organizată la Ploieşti, unde vor fi aleşi cei 200 de viitori „ţărani danezi”.

 Salariu de peste 1000 de euro

 “Până în prezent, pentru locurile de muncă vacante din domeniul agricol din Danemarca, s-au înscris 256 de persoane din judeţul Argeş, dintre care majoritatea sunt bărbaţi. Dintre aceste persoane au fost selectate 8 pentru a participa la bursa finală  din România, din luna martie. Se aşteaptă în continuare şi alte liste din partea danezilor”, ne-a spus ne-a spus noul director coordonator al AJOFM Argeş, Iulian Nicolae.

Cei mai mulţi dintre cei care se înscriu sunt şomeri care nu găsesc un loc de muncă în Argeş şi atunci încearcă în străinătate. Salariul va fi de aproape  de 1300 de euro.
      

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite