UPDATE: Dacia neagă contribuţia la asamblarea modelelor 100% electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masinile electrice sunt asamblate in Romania
Masinile electrice sunt asamblate in Romania

Întreprinzătorul american este, însă, surprins de discreţia celor de la Dacia. Modelul electric este fie un secret foarte bine păzit al Uzinei de la Mioveni, fie o iniţiativă absolut idependentă acelor de la Envision Motor Co.

Pe continentul american, Loganul este comercializat doar in America de Sud. Oficial, în Statele Unite ale Americii modelul produs de Uzina de la Mioveni n-a ajuns încă în variant sa originală. Americanii vor putea achiziţiona, însă, în curând, varianta electrică a Logan Pick Up însă sub sigla Electric Motor Car lansată de cei de la Envision Motor Co.

 Cel care va începe comercializarea automobile de tip pick-up cu motor electric asamblate pe modele Dacia Logan este Gene Gabus, fost dealer Chrysler, prin intermediul firmei sale, Des Moines Motors.

„Maşinile sunt asamblate în România cu motoare electrice de producţie americană şi  sunt aduse în Statele Unite de Envision Motor Company pentru a fi comercializate de Des Moines Motors", a declarat Gene Gabus fără a specifica unde anuume în România este amplasată linia de asamblare.
Primul pick-up a ajuns în showroomul său deja de vinerea trecută şi încă două maşini sunt aşteptate în această săptămână. Urmează altele câteva zeci: „Sunt deja 39 de unităţi asamblate şi gata pentru a fi trimise în Statele Uniteale Americii. Vrem în jur de 100, dar acum trebuie să mai găsim dealeri şi cumpărători pentru ele", a mai spus Gabus.

Des Moines Motors a anunţat că urmează sa fie lansate şi versiunile furgon şi break, pe aceeasi platformă şi că cele trei modele vor fi în curand disponibile pentru drive-test.

Oficialii Dacia spun că nu ştiu nimic despre linia de asamblare a modelelor electrice


 “Noi nu avem nicio legătură cu această firmă. Probabil cumpără maşinile de la diverşi dealeri şi apoi le modifică. Vizavi de faptul că vehiculele sunt asamblate  în România, noi nu ştim nimic.”, a declarat, în acestă dimineaţă, directorul de comunicare al Uzinei Dacia, Liviu Ion.
Dealerul Gene Gabus se arată uimit de discreţia celor de la Dacia. „Cum, presa din România nu ştia de Dacia electrică? Noi o vindem în America, iar voi, în România, nu ştiaţi de ea?", s-a întrebat americanul.

Echipare ca pentru rachetele Tomahawk

 Tehnologia motoarelor electrice care echipează noile maşini este una de de tip nichel-clor, folosită de americani pentru bateriile submarinelor sau pentru rachetele Tomahawk. Vehiculele vor avea o autonomie de 420 de kilometri cu bateria plină. În plus,cumpărătorul mai are un avantaj: nu trebuie să aştepte descărcarea bateriei pentru a o pune din nou la încărcat, ci poate să o conecteze la priză, oricând, fără probleme şi fără să îi reducă perioada de funcţionare.

În America, Electric Motor Cars pick-up va avea un preţ de comercializare de 33.950 dolari , modelul furgon de 32.950 dolari , iar cel break  de 37.950 dolari, de vreo 4-5 ori mai mult decât modelele de bază comercializate în România. 



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite