Dacia Hamster – primul prototip hibrid, creat de studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forumul Daciaclub.ro a publicat câteva poze cu un prototip de maşină hribrid, primul de acest gen realizat în România, denumit Dacia Hamster, un model 4x4, făcut pe caroseria Sandero Stepway. Fără alte informaţii, însă, despre noul model.


Forumul Daciaclub.ro a publicat câteva poze cu un prototip de maşină hribrid, primul de acest gen realizat în România, denumit Dacia Hamster, un model 4x4, făcut pe caroseria Sandero Stepway. Fără alte informaţii, însă, despre noul model.

Vedeţi aici imaginile cu noua Dacia Hamster!


Oficialii Dacia susţin că nu este vorba de un model în pregătire, ci de un proiect al unor studenţi aflaţi la master.


„Dacia Hamster este un proiect universitar dezvoltat de Facultatea Autovehicule Rutiere a Universităţii din Piteşti, în colaborare cu Centrul Ingineria Automobilului, departamentul Proiecte alternative de propulsie. Lucrarea a fost realizată de studenţi masteranzi, în cadrul proiectului de cercetare dezvoltat de Universitatea din Piteşti“, a declarat Roxana Evanghelie, purtătorul de cuvânt al Uzinei Dacia.


„Un grup de studenţi din cadrul facultăţii noastre a realizat acest proiect, sub coordonarea conferenţiarului Dan Marinescu“, a confirmat conf. univ. dr. Doina Iacomi, prodecanul Facultăţii de Mecanică şi Tehnologie.


Potrivit conferenţiarului Dan Marinescu, la proiect lucrează atât studenţi din anii terminali – pentru care modelul va constitui lucrarea de licenţă, cât şi studenţi

„Maşina este funcţională, dar momentan este demontată. Beneficiază de două motorizări: una pe benzină şi una pe motor electric. Proiectul nu este terminat încă. La el lucrează un student de la Facultatea Autovehicule Rutiere din anul 3, doi studenţi din anul 4 şi alţi studenţi de la master, fiecare având partea lui de proiect. Aceştia vor susţine proiectul în cadrul lucrării de licenţă şi, respectiv, master abia anul viitor. Studenţii mai au în proiect şi alte două autovehicule electrificate, ElectraPur şi GrandSandero, care vor fi promovate simultan. Momentan Hamster-ul este demontat. Nu ştiu de unde au apărut pozele pe internet. Probabil au fost publicate de unul dintre studenţii noştri“, a declarat, în exclusivitratate pentru „Adevărul de Seară“, conferenţiarul Dan Marinescu, coordonatorul proiectului.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite