Piteşti: Francezii au făcut Duster pe GPL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juriul pentru Deontologie a Publicitaţii din Franta a cerut grupului Renault să pună capăt unei campanii în care Dacia Duster era prezentată drept un model "respectuos cu mediul". Uletrior acestei decizii şi a retragerii respectivului spot, firma franceză Borel propune varianta pe GPL pentru modelele Duster 4x2 şi pe 4x4.

Motorul este cel de 1,6 litri 16 valve, iar firma franceză oferă garanţie de doi şi, opţional, trei ani, pentru Daciile Duster GPL noi pe care le comercializează.

Pentru versiunea 4x2, francezii au montat un rezervor de 95 de litri, iar pentru versiunea 4x4 unul de 61 de litri. Iata câteva dintre avantajele celor de la Borel pentru Duster-ul GPL:  are cel mai ieftin carburant de piaţă (0,72 euro litrul, în Franţa), motorul funcţionează cu aprindere comandată şi este foarte silenţios, are autonomie crescută (500 km pentru versiunea 4x4 şi 700 km pentru versiunea 4x2), carburantul este mai "curat" decât benzina sua motorina, investiţia se amortizează în câteva luni.

Emisiile medii de CO2 ale Daciei Duster (159 de grame/km pentru versiunea 4x2 si 172 grame/km pentru versiunea 4x4) sunt superioare mediei franceze actuale (133 grame/km). În consecinţă, ceea ce susţine noul slogan Dacia "mai respectuos cu mediul" este publicitate mincinoasă şi trebuie să dispară.

Juriul pentru Deontologie Publicitară a subliniat însă că dacă se calculează raportul cost/beneficiu, Duster rămâne un 4x4 Diesel familial bine poziţionat din punct de vedere al emisiile de CO2 şi că motorizarile sale se disting pentru emisiile sale de CO2 pentru un 4x4 de această mărime. Mai mult, Duster emite mai puţine gaze poluante decat modelele Volkswagen Tiguan, Ford Kuga sau Lada Niva GPL.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite