Dacia Duster la Raliul Gazelelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duster  participa la cea de-a douazecia editie a Raliului Gazelelor (Rallye Aicha des Gazelles) care se desfăşoară în Maroc, în perioada 15 - 28 martie

Dacia Duster îşi demonstrează în aceste zile capacitatile offroad, robusteţea si fiabilitatea pe dunele de nisip şi pe suisşrile şi coborâşurile Muntilor Atlas.
Raliul Gazelelor este singura cursa auto 100% feminina, cu o abordare originală a competiţiei auto: nu contează viteza, ci numarul cât mai mic de kilometri parcurşi. Ea presupune utilizarea unor instrumente simple: o busolă şi doua hărti 1/100.000 si 1/250.000 sunt la dispoziţia Gazelelor. Acestea trebuie să dea dovadă de multă ingeniozitate şi spirit strategic: pentru a uni punctele de trecere obligatorii, Gazelele îşi fac, ele insele, traseul, ţinand cont de constrângerile reliefului.

La volanul a doua masini Dacia Duster 4x4 se vor afla doua angajateale grupului Renault, care s-au implicat mult in proiectul Duster. Este vorba de Isabelle Charles (echipajul 315), 47 de ani, designer de culoare şi material pentru Dacia Duster şi Nathalie Descout (echipajul 316), 28 de ani, coordonatoarea campaniei publicitare Dacia Duster la nivel mondial.

Echipajele Dacia  participă şi la competitia pentru „şofat ecologic”, în urma căreia vor fi recompensate primele trei echipe ale căror vehicule au înregistrat cel mai scăzut nivel al emisiilor de CO2 în timpul Raliului.
Cele doua maşini Dacia Duster care participa la Raliu sunt echipate cu motorul diesel dCi 85 CP, ce respectă mediul inconjurator. Dacia Duster dCi 85 in versiune 4x4 emite doar 140g CO2/km, primind astfel eticheta Dacia eco².
Raliul Gazelelor este a doua competitie auto la care participa Dacia şi, la fel ca Trofeul Andros, este o cursă originală si atipica, potrivita spiritului mărcii Dacia.

Marocul este o ţară cheie pentru Dacia. Cu o cotă de piaţă de 16,5% in 2009, Dacia este a doua marcă în Maroc, imediat dupa Renault, iar Loganul este maşina cu cel mai ridicat nivel de vânzări.

Pâna în iulie 2010, Dacia Duster va fi disponibilă pe pieţele din Europa, Turcia si Magreb, la un raport preţ/prestaţii/spaţiu imbatabil.  Preturile încep de la mai puţin de 12 000 de euro cu TVA. În majoritatea ţărilor de comercializare se preiau deja  comenzi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite