Piteşti:Angajaţii Dacia s-au întors la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cei aproape 14.000 de muncitori de pe platforma Mioveni, concediul de odihnă  în care au intrat pe 3 august a luat sfârşit. La fel şi pentru angajaţii furnizorilor constructorului de autoturisme.

Platorma Dacia s-a animat astăzi după 27 de zile în care la Uzină s-au efectuat lucrări de mentenanţă, reparaţii şi întreţinere a  instalaţiilor şi utilajelor. ,, Pe lângă aceste verificări au avut loc şi mici investiţii în sensul facilitării accesului în uzină şi modificării fluxurilor de circulaţie pe platformă. “, spune Silviu Sepciu, purtătorul de cuvânt al uzinei de la Mioveni.

Comenzile au fost satisfăcute şi în perioada remontului
Perioada de concedii nu a afectat comenzile pentru că din 23 mai şi până la sfârşitul lui iulie. salariaţii au lucrat în toate zilele de sâmbătă, în două schimburi şi au reuşit să asigure stocuri pentru august, când  activitatea  uzinei a fost întreruptă. Mai mult, la jumătatea lunii iunie, Uzina de la Mioveni a trecut de la o cadenţă de fabricaţie de 1.200 de vehicule zilnic, la una de 1.340  de unităţi pe zi.

Reprezentanţii uzinei de la Mioveni spun că  deşi uzina nu a lucrat, dealerii Dacia din ţară şi străinătate au primit comenzi în tot acest interval.

Stare de spirit bună în rândul angajaţilor
,,Oamenii sunt liniştiţi că au de lucru, parcurile sunt goale iar noi trebuie acum să refacem stocurile. De muncă e, iar asta le dă o anumită stare de siguranţă salariaţilor.“, spune Ion Iordache vicelider  Sindicatul  Automobile Dacia.  

Uzina Dacia va relua producţia pe data de 31 august, când cei 14.000 de muncitori se întorc la muncă după un concediu de o lună de zile.    

Temeri  pentru sfâşitul  anului
,, Din experienţa anilor trecuţi ştim că spre sfârşitul anului, în  noiembrie-decembrie,  comenzile scad  şi există o oarecare teamă în rândul salariaţilor, dar sperăm că dacă vom avea probeme, vom reuşi să trecem peste ele.”,  spune  Ion Iordache,  vicelider  Sindicatul  Automobile Dacia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite