Dacia Logan a obţinut locul II în clasamentul “Legende pe roţi” pentru perioada 2000 - 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia Logan
Dacia Logan

Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt a fost anunţat clasamentul final al competiţiei “Legende pe roţi”, organizată de Automotive News Europe şi MSX International.

Concursul s-a desfăşurat on-line şi a inclus 14 secţiuni, fiecare acoperind câte o etapă din istoria automobilului. Clasamentul pentru fiecare perioadă a fost realizat în urma voturilor a peste 100 000 de participanţi, care au avut de ales între 10 modele preselectate de un grup de specialişti în domeniul auto.

Dacia Logan s-a clasat pe locul secund în topul modelelor care au marcat primul deceniu al secolului XXI. În clasamentul pentru anii 2000 – 2010, Dacia Logan a fost depăşită doar de Mercedes Benz SLS în timp ce locul al treilea a fost ocupat de modelul electric Tesla Roadster.

Modelul a fost lansat pe piaţă în anul 2004, cu două motorizări pe benzină, fiind ulterior disponibil în mai multe versiuni de caroserie - berlină tricorp, un break, furgonetă şi pick-up, dotate cu motorizări pe benzină şi diesel.

Dacia Logan a avut succes la export,  fiind comercializat în 46 de ţări din Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, dar şi în unele pieţe din America şi zona Oceanului Indian sau Pacific. Totodată, Dacia Logan este, de opt ani consecutiv, cel mai vândut model de pe piaţa auto din România.
 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite