Piteşti: Circulație oprită pe DN 73 din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Circulație oprită pe DN 73 din cauza zăpezii
Piteşti: Circulație oprită pe DN 73 din cauza zăpezii

Drumul național Pitești-Câmpulung-Brașov a fost blocat din cauza faptului că nu s-a ținut licitaţia pentru a desemna societatea responsabilă de deszăpezire.

Aproximativ 50 de centimetri! Atât măsoară stratul de zăpadă pe drumul național 73, între Câmpulung și Dâmbovicioara. Ieri traficul a fost blocat și s-a circulat pe un singur sens.


Ninsoarea abundentă a dat mari probleme de cap șoferilor care au circulat pe drumul național Pitești-Câmpulung-Brașov. Ieri, începând cu ora 11.00, traficul a fost blocat pe o porțiune de circa patru kilometri, de la Podul Dâmbovicioarei spre Câmpulung. 

Șoferii tunau și fulgerau, înjurau de mama focului și neavând încotro, s-au deplasat precum melcul. Pentru că nu s-a organizat încă licitația pentru desemnarea societății care să se ocupe de deszăpezire, abia în jurul orei 14.30, au sosit de la Pitești două camioane cu lamele.


A parcurs 14 kilometri în trei ore
Circa zece kilometri au fost parcurși ieri în vreo două-trei ore, susțin șoferii blocați în trafic.

"Plătesc  rovinieta degeaba. Numai în România este posibil așa ceva. De două ore conduc, staționez, pornesc, staționez..Nu au venit să arunce nici măcar cu nisip până acum", spunea revoltat șoferul unui tir.

Cert este că stratul de zăpadă măsura pe șoseaua principală circa zece centimetri.

"Sunt șofer și am traseu impus. Nu pot folosi o rută ocolitoare. Am intrat în județul Argeș de trei ore și nu am progresat decât paisprezece kilometri. Fie conduc pe câmp, fie conduc pe drum, grosimea zăpezii este aproape aceeași", spunea un alt participant la trafic.

"Iarna ne-a luat pe nepregătite"
Din cauza poleiului, trei mașini au derapat și au ajuns în șanț.

"Iarna ne-a luat pe nepregătite. Nu s-a ținut licitația pentru a se stabili ce societate se ocupă de deszăpezire și nu a avut cine să curățe drumurile. De la Pitești au fost trimise două autospeciale cu lamele", ne-a spus comisarul Mircea Pistol, șeful Poliției Rutiere Câmpulung. Autoturismele care nu erau echipate corespunzător au fost întoarse din drum.

"Dacă nu au avut lanțuri sau cauciucuri de iarnă pe mașini, nu le-am dat voie să înainteze. Recomandăm tuturor șoferilor să se asigure că mașina este dotată cu tot ce trebuie înainte de a pleca la drum ", ne-a spus comisarul şef Dan Ungureanu, din cadrul Poliţiei Rutiere Argeş.

Astăzi, pe DN 73 traficul nu a mai fost blocat, dar se circulă greu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite