DEZINTERES Meditaţii gratuite fără elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii Universităţii din Piteşti au început meditaţiile pentru picaţii de la Bac. Cei care au lipsit de la orele de pregătire gratuite au fost chiar elevii, deşi asistenţii şi lectorii i-au aşteptat în sălile de curs, ieri, toată ziua.

Universitatea din Piteşti a început, ieri, meditaţiile gratuite adresate elevilor care au picat bacul în acest an. Peste 20 profesori de la diverse catedre vor sta la dispoziţia absolvenţilor de clasa a XII-a până la sfârşitul acestei luni.

La Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, doritorii se pot instrui la istorie, filosofie şi psihologie, în fiecare zi a săptămânii, între orele 9 şi 17. Facultatea de Litere îi aşteaptă şi ea pe picaţii de la bac pentru a-i medita la limba română şi sociologie, în fiecare zi, între orele 10 şi 12, iar la Facultatea de Ştiinţe se vor face pregătiri la matematică, fizică, chimie şi biologie, în trei zile ale săptămânii, graficul fiind afişat la sediul instituţiei.

„Sunt 10 teme la matematică, împărţite în opt zile, la orele 9-11 şi 11-13. Miercuri va fi prima temă, vor fi mai multe domenii, în consecinţă şi mai multe cadre didactice”, ne-a spus lect. univ. dr. Laurenţiu Diaconu, de la Facultatea de Matematică-Informatică.

Pustiu în săli

 Cu toate că instituţia de învăţământ superior a aunţat încă de săptămâna trecută că va organiza aceste cursuri de pregătire pentru bacalaureatul din toamnă, cei care au lipsit au fost chiar elevii.

Spre exemplu, la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, nu numai coridoarele erau pustii, ieri, dar şi sălile în care elevii ar fi trebuit să fie ochi şi urechi la cadrele didactice.

„Noi îi aşteptăm, probabil nu ştiu despre aceste pregătiri, fiind şi prima zi. Vom fi zilnic aici, până la ora 17”, ne-a spus lect. univ. dr. Constantin Augustus Bărbulescu, de la specializarea Istorie.

Strategie de atragere a viitorilor studenţi

Conducerea Universităţii recunoaşte că principalul motiv pentru care a luat această măsură a meditaţiilor gratuite a fost acela de a-i atrage pe viitorii bacalaureaţi către învăţământul de stat, ţinând cont că în această vară a fost înregistrat cel mai mic procent de promovare al examenului maturităţii de până acum şi anume 37,14%, iar candidaţii pentru facultăţi sunt, evident, mult mai puţini faţă de anul trecut.

„Am avut această idee încă din luna noiembrie a anului trecut, când am discutat în Senat că studenţii din primul an vin din ce în ce mai nepregătiţi şi trebuie să venim cu soluţii. Iată că măsura a picat bine acum după acest bac atât de strict. Într-adevăr este şi o strategie de a-i atrage pe absolvenţi către noi, dar nu obligăm pe nimeni. Meditaţiile sunt gratuite, sperăm ca mai ales tinerii fără posibilităţi să profite de ele”, ne-a spus prof. univ. dr. Gheorghe Barbu, rector al Universităţii din Piteşti.

CIFRĂ: 4065 de elevi argeşeni au picat bacul în această vară

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite