Piteşti: Cursuri gratuite de limba germană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii Universităţii Piteşti
Studenţii Universităţii Piteşti

Universitatea Piteşti vine cu o ofertă de nerefuzat pentru studenţii săi. Tinerii care sunt înscrişi la unitatea de învăţământ superior au ocazia să înveţe sau să-şi aprofundeze cunoştiinţele de limbă germană.




Indiferent de specializare, studenţii vor învăţa gratuit limba lui Goethe. Această limbă străină nu este inclusă în programa de studii, preponderent fiind predate la cursuri limbile engleză şi franceză. Unul dintre profesorii din cadrul Universitţii Piteşti a venit cu această idee de a-i ajuta pe cei care vor să se exprime sau întâmpină dificultăţi în înţelegerea limbii germane.

Conducătorul de doctorat, prof. univ. dr. Gabriel Marinescu este cel care va preda cursurile de germană care se vor desfâşura în fiecare sâmbătă, de la ora 9. Orele vor avea loc în cadrul Facultăţii de Ştiinţe, corpul S, situat lângă Rectoratul Universităţii, pe Strada Târgul din Vale. Din dragoste pentru această limbă, profesorul Marinescu a decis să familiarizeze toţi studenţii cu germana.

“Domnul Marinescu a fost profesor în Germania mulţi ani de zile şi este un foarte bun vorbitor de limbă germană. Noi avem o catedră special de limbi străine, Limbi Străine Aplicate se numeşte, dar germane nu este inclusă în program pentru că nu avem un profesor specialist care să asigure predarea ei. Domnul Marinescu este specialist în genetic, nu în germană. Aceasta este o ofertă de bunăvoinţă din partea dânsului, face ceva în plus, fără să fie plătit”, spune Gheorghe Bănică, cancelarul Senatului Universităţii Piteşti.

Limba germană nu va fi studiată la nivel de calificare, iar studenţii nu vor primi diplome. Cu toate acestea, tinerii merg în număr mare la cursuri.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite