Cursuri de calificare și specializare gratuite pentru șomeri și studenți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş vine cu o ofertă pentru cei aflați în căutarea unui job. Cursurile fac parte dintr-un proiect care vizează calificarea sau recalificarea celor aflați în șomaj și în căutarea unui loc de muncă,  proiect derulat în șapte județe. Starul la înscrieri s-a dat deja iar cursurile vor începe  în a doua jumătate a acestui an.

Proiectul „ Adaptabilitate și acces pe piața muncii prin formare, instruire și căutare activă a unui loc de muncă”, organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri (AOA) Argeş în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale  Brăila și Școala Româna de Afaceri a CCIA Călărași, a demarat în 2010 și se desfășoară în județele Brăila, Călărași, Buzău, Argeș,  Ialomița, Galați și Tulcea.


În 2010, în Argeș,  în acest  proiect a fost prins  un grup țintă de 50 de persoane, pentru ca de anul acesta să se dea liber la înscrieri pentru toți șomerii și studenții din  anii terminali.


Este vorba de un  curs de inițiere - „Comunicare în limba engleza”  -  și două cursurile de calificare: „Confecționer asamblor articole textile” și „Lucrător în structuri pentru construcții”. Toate cele trei cursuri  sunt gratuite.


“Proiectul are ca principal obiectiv dezvoltarea resurselor umane, calificarea sau recalificarea celor aflați în șomaj și în căutarea unui loc de muncă.  Avem cursuri  pe mai multe componente: de calificare, cursuri de specializare, cursuri de perfecționare și cursuri de inițiere”, spune Dan Ionescu, președintele AOA Argeș.


Cursanții vor beneficia de consiliere profesională dar vor primi și asistență privind demararea unei afaceri  dacă își doresc să-și deschidă propria firmă.


 “Proiectul care se va derula până în 2013 și-a propus să consilieze și să sprijine  1400 de  persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Important este ca cei aflați în asemenea ipostază să înțelegă că nu au nimic de pierdut dacă se înscriu. Din grupul țintă de 50 de persoane cu care am lucrat anul trecut, 12 și-au găsit un loc de muncă”, spune Dan Ionescu, președintele AOA Argeș.


 Primele cursuri încep în vară

Cursul de inițiere „Comunicare in limba engleză”  este programat  să înceapă în iulie.
“Cursul  are 120 de ore (între 4 și 6 în fiecare săptămână)  iar cursanții vor fi împărțiți pe module.”, explică Camelia Rada, lector AOA. 


 Următorul curs, cel de „Lucrător în structuri pentru construcții” va avea loc  undeva în  noiembrie-decembrie, perioadă în care în acest domeniu se intră în șomaj. Pentru cursul de  „Confecționer asamblor articole textile” n-am stabilit încă data începerii pentru că suntem în faza în care încercăm să găsim un agent economic care să permită cursanților și desfășurarea unei activități de practică.” spune Dan Ionescu.


Cei interesati sunt așteptați  la sediul AOA  din Str. N. Bălcescu, Nr. 141, (fostul Cinema Lumina ) cu  un dosar care să conțina:  o copie a actului identitate ;  o copie după cartea de muncă (primele 2 și ultimele 2 pagini) ;  o copie a certificatului de  naștere ;  o copie dupa ultimul act de studii  și  o copie a certificatului  de  căsătorie (daca este cazul).


Mai multe informatii puteți afla la adresa contact@aoaarges.ro sau sunând  la 0248.219.299 , 0735.863.217.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite