Piteşti: Curse cu bicicleta prin zăpadă, în pădurea Trivale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cicliştii au luat startul la ora 11.30
Cicliştii au luat startul la ora 11.30

180 de ciclişti amatori de senzaţii tari au luat startul în cursa Winter Race Piteşti, iar cel mai tânăr participant are doar 12 ani. Alături de români s-au aliniat la start şi 7 francezi. Cursele s-au desfăşurat pe un teren accidentat acoperit cu zăpadă, din Pădurea Trivale.

Cicliştii amatori dependenţi de adrenalină s-au reunit în această dimineaţă în pădurea Trivale din Piteşti pentru a lua startul în cea mai inedită întrecere de gen derulată vreodată în Argeş.


180 de ciclişti din toată ţara, dar şi de peste hotare, s-au înscris în cursa contra cronometru de la Piteşti. Record de participare, spun organizatorii. „Este prima competiţie de anul acesta de ciclism. Nu ne-am aşteptat la un număr aşa de mare de participanţi, având în vedere că la ultima întrecere, derulată anul trecut la Sibiu, au fost doar 85 de concurenţi. Cei mai mulţi au venit pentru că este vorba de o întrecere inedită prin zăpadă“, ne-a declarat, înainte de startul cursei, Remus Pătraşcu, unul dintre organizatori.


Trei categorii la start
Competiţia a aliniat la start şi fete şi băieţi, grupaţi pe trei categorii. Cei mai experimentaţi au luat startul primii, la ora 11.30, în cadrul categoriei „Hero“. Aceştia au avut de parcurs de patru ori traseul lung de patru kilometri. La interval de cinci minute, în cursa de pedalat prin zăpadă, au luat startul şi categoriile „Fun“ şi „Heroine“, în aceasta din urmă duelându-se fetele.


Au venit pasionaţi de ciclism din toată ţara, cei mai mulţi fiind din Bucureşti. „În jur de 40% dintre participanţi sunt din Bucureşti, 30 % din Argeş şi restul din Sibiu, Braşov şi Hunedoara“, a spus Viorel Micu, organizator.


Pe lângă români, în concurs s-au înscris şi 7 ciclişti francezi care lucrează la Uzina Dacia. Şi pentru ei distracţia a fost azi pe primul plan. „Este foarte bine organizată competiţia. Traseul pe care îl avem de parcurs este unul extrem de dificil şi alunecos şi probabil că adrenalina va fi la maximum. Am venit pur şi simplu să ne distrăm şi să ne satisfacem plăcerea de a pedala“, ne-a declarat Nicolas (30 de ani).


Cel mai tânăr participant are 12 ani
Nu a existat limită de vârstă pentru înscrierea în concurs, iar cel mai tânăr participant din concurs a fost piteşteanul Andrei Grigore, care are 12 ani. „Practic ciclismul de la cinci ani şi mă aflu la prima competiţie pe zăpadă. Cred că va fi pentru mine o experienţă interesantă“, ne-a declarat micuţul ciclist.
Având în vedere dificultatea traseului pe care l-au avut de parcurs, toţi concurenţii au fost obligaţi să se prezinte la înscriere cu echipamentul de protecţie. Participanţii au beneficiat şi de asistenţă medicală pe toată durata concursului.Totodată, la înscriere, fiecare participant a plătit taxa de 25 de lei şi a primit din partea organizatorilor un cip pentru a putea fi monitorizaţi pe traseu. Practic, cronometrarea concurenţilor s-a făcut electronic şi asta le-a uşurat munca celor 10 arbitri de traseu.


Cronometrarea s-a făcut electronic
„Cipul a fost montat pe piciorul fiecărui concurent, fiind pentru prima dată când la un asfel de concurs de ciclism cronometrarea se realizează electronic. Prin acest sistem practic am eliminat şi eventuale discuţii şi reclamaţii din partea concurenţilor în stabilirea câştigătorilor pentru fiecare categorie“, a adăugat Viorel Micu.


Pentru fiecare dintre cele trei curse organizatorii au pus la bătaie premii pentru locurile I, II şi III. Astfel, câştigătorii locurilor 1 au primit câte 1.000 de lei fiecate, în timp ce pentru ocupanţii locurilor II şi III au plecat acasă cu 800, respectiv 500 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite