Curba cu obstacole de pe „drumul nimănui”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe DN 73, la intrarea în Mihăiești, una din benzi este blocată din 2008. De trei ani, nimeni n-a mișcat un deget iar localnicii, care numără tamponarile ce au loc, saptămânal, în zonă, spun că e o minune faptul că până acum n-a murit nimeni, mai ales că este vorba despre o curbă.


Că DN 73 Pitesti – Câmpulung e cel mai prost drum care traversează Argeșul, toată lumea o știe. Șoseaua, cu pretenții de drum european, (E 574) e plină de cratere iar plombările care s-au făcut peste ani nu i-au ajutat prea mult pe șoferii nevoiți s-o străbată. În ultimii 20 de ani, „drumul nimănui”, cum îl mai numesc cei care-și rup mașinile prin gropile vechi și noi, n-a beneficiat decât de câteva carpeli, făcute de mântuială, cât să nu se-nchidă șoseaua.Vehiculele continuă și acum să se târască spre destinații, cum pot. În curba de la  intrarea (dinspre Pitești) în Comuna Mihăești, drumul a luat-o la vale. Și nu de ieri, de-alaltăieri, ci de vreo trei ani.

“Acolo este un pod de la care, din cauza degradării în timp, au căzut niște moloane. Pentru siguranța traficului, în urmă cu doi-trei ani au fost  montate acele indicatoare care să-i avertizeze pe șoferi că se circulă doar pe o singură bandă.”, spune ing. Corneliu Moloveanu, șeful Secției Drumuri Naționale Pitești.
Drumarii au pus semne de restricționare a traficului pe una din benzi și cam atât! I-au lăsat pe șoferi să se descurce, pentru că bani pentru repararea tronsonului, de numai câțiva metri, afectat,  nu s-au găsit

Pericol

“Sunt trei ani de când tot facem sesizări peste sesizări la Drumurile Naționale și banda tot nereparată a rămas. E periculos pentru că acolo este și o curbă și dacă până acum nu s-a întâmplat nicio nenorocire, nu-nseamnă că nici de-acum n-o să se-ntâmple “, spune primarul Comunei Mihăești, Gheorghe Matei.  
Localnicii se uită la curbă ca la drobul de sare. “Trec mașini de mare tonaj, mai ating indicatoarele astea și le trântesc. Ziua, ne mai ducem noi să le ridicăm, dar se-ntâmplă și noapte să cadă, si, Doamne-ferește, ar putea muri oameni dacă nu face nimeni, nimic. Săptămânal, aici au loc tamponări dar ar putea fi și mai rău. Ne-am apuca noi să punem umărul să întărim un pic fundația, dar am auzit că n-avem voie, că e obiectiv național”, spune Daniel Gheorghe, localnic.

Poate peste un an, sau doi, sau …cine știe!
Dacă ne luăm după reprezentanții Secției Drumuri Naționale Pitești, n-ar trebui să disperăm
“Lucrarea e trecută în proiectul de reabilitare a DN 73, de la kilometrul 15 până la Brașov, pentru care s-a făcut licitație și sperăm ca anul acesta să înceapă lucrările.„ spune Corneliu Moldoveanu.

Cu ceva optimism am putea spera că, poate, până anul viitor, reabilitarea DN 73 (evaluată la 275,86 milioane lei fără TVA) va ajunge și la tronsonul de Mihăești. Dacă nu... mai e timp. Că doar, până acum, s-a putut circula și-așa!

Contractul de proiectare şi execuţie, atribuit, pe 5 iulie 2011, asunei asocieri de firme (Azvi SA - Straco Grup SRL - PIomar Development SRL -Tractebel Engineering SA) de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri, are ca temen de execuție 28 de luni!

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite