Cumpărături pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteştenii, la cumpărături pe ultima sută de metri înainte de Paşte
Piteştenii, la cumpărături pe ultima sută de metri înainte de Paşte

Piteștenii și-au făcut, din nou, cumpărărturile pentru Paște, în ultimele zile. Fie că a fost vorba de cadouri sau de alimente și băuturi pentru sărbătoarea pascală, oamenii au ales să-și  facă toate cumpărăturile într-o singură zi.

Din lipsă de timp sau pentru că, în acest an, Paştele a căzut în perioada în care, majoritatea piteştenilor îşi primea salariile, magazinele au fost luate cu asalt în vinerea şi sâmbăta mare.


Bere şi micii, la mare căutare

Sperând că va fi vreme frumoasă în ziua de Paşte, mulţi dintre piteştenii care nu au avut posibilitatea să-şi petreacă mini-vacanţa pe alte meleaguri, şi-au făcut provizii pentru grătar. De pa rafturile supermarketurilor au dispărut rapid caserolele cu mici şi coşurile de cumpărături au fost umplute cu sucuri şi bere. „Ne-a luat caren de mici, ceva pastramă, nişte pui, bere şi suc. Mergem la grătar pe undeva pe Vâlsan sau prin apropiere de Piteşti, dacă timpul va ţine cu noi. Restul cumpărărturilor le-am făcu deja”, spun Iuliana şi Marcel, care au venit la cumpărături în vinerea mare.


A crescut preţul la miel

Pentru că au apărut dintr-o dată mai mulţi cumpărători, prin pieţe şi târguri a sărit puţin şi preţul la carenea de miel. Comercianţii s-au gândit că mai scot un ban în plus şi, în acelaşi timp, scot şi pârleala pentru zilele când nu prea au avut clienţi. „ieri am dat mielul cu 19 lei, azi îl dăm i noi cu 20, pentru că toţi comercianţii din jurul nostru a crescut puţin preţul”, spune Gheorghe Petreanu, unul dintre comercianţii care vând carne de miel în piaţa Ceair.  Şi preţul la ouă a sărit puţin pe ultima sută de metri, creşterea fiind, în medie, de zece bani pe bucată, aceste oscilaţii de preţuri existând doar la comercianţii din pieţe. „Nu am avut timp să vin să cumpăr ce-mi trebuia şi acum s-au scumpit un pic toate în piaţă, dar asta este”, spune Ileana Dobre, din Piteşti.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite