Cum va arăta Piteştiul peste patru ani?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de regenerare urbană   care va schimba  axa Vest-Est a municipiului Piteşti este estimat la  20 de milioane de euro  şi se află în faza de  încheiere a contractului de proiectare.Rezultatele sale se vor vedea în 2014.

 Autorităţile locale speră ca anul viiror să demareze lucrările proiectului  de regenerare urbană, unul dintre obiectivele ce urmează a fi finanţate din sumele  disponibile în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Desemnat,  în 2008 drept pol de dezvoltare, Municipiul Piteşti are oportunitatea de a fi beneficiarul unei alocări financiare importante - 38,8 milioane de Euro - disponibile în cadrul programului.

 Ce înseamnă această regenerare urbană? O reabilitare şi moderniozare a domeniului public,  inclusiv a clădirilor aflate pe domeniul public, pe axa  vest-est a municipiului Piteşti. Practic, cu acţiunile de regenerare  se va pleca din cart   ierul Războieni spre cartierul Banat, apoi spre zona Mărăşeşti, se va continua cu Centru şi Calea Bucureşti, până la  Podul Viilor

„Este vorba de  refacerea carosabilului şi a aleilor pietonale, reconfigurarea şi reabilitatrea spaţiilor verzi stradale dar şi a celor din interiorul cartierelor, reabilitarea parcurilor Războieni, Mărăşeşti, Calea  Bucureşti, reabilitarea clădirilor, instituţiilor publice, inclusiv reabilitarea termică şi zugrăvitul acestora.”, explică Marcela Bădescu, şef Agenţia de Dezvoltare Municipală. De asemenea, vor fi reamenajate parcările, în sensul transformării acestora în spaţii ecologice prin inserarea a unor insule de verdeaţă.


 Proiectul va fi finanţat, preponderent, din fonduri europene

Proiectul de regenerare urbană  care va schimba  axa Vest-Est a municipiului Piteşti se află în faza de încheiere a contractului de proiectare şi are o valoare estimativă de 20 de milioane de euro de euro.

“98% din această sumă va fi asigurată de Comisia Europeană şi numai 2% vor fi fonduri de la bugetul local.” spune Marcela Bădescu, şef Agenţia de Dezvoltare Municipală.

După încheierea contractului şi elaborarea proiectului , Primăria Piteşti va întocmi întreaga documentaţie  pentru depunerea  la Agenţia de Dezvoltare Sud-Muntenia, în vederea evaluării din punct de vedere al conformităţii  administrative şi tehnico-financiare. Următorul pas este  organizarea licitaţiei pentru execuţie.

  “ Termenul de execuţie este de 3 ani, ceea ce înseamnă că în 2014, cel târziu 2015, lucrările vor fi finalizate.”,explică Marcela Bădescu.
 Planul Integrat de Dezvoltare Urbană include pe lângă acest proiect şi construirea unui pasaj rutier în zona Podul Viilor, investiţie evaluată la 9 milioane de euro,  amenajarea parcului  Lunca Argeşului, investiţie evaluată la 10 milioane de euro şi refaceare celor două poduri de peste Râul Argeş şi Râul Doamnei. 
 








Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite