Cum dai jos kilogramele acumulate de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteştenii merg la sală pentru a se menţine în formă
Piteştenii merg la sală pentru a se menţine în formă

Piteştenii  au de ales  între aparatele de gimnastică din parcuri  şi  sălile de aerobic  sau  fitness  specializate.

După toate ouăle,, pastrama, micii , drobul  şi cozonacii consumate  de sărbători, ne gândim , invitabil la ce-am putea face să scăpăm de kilogramele instetice  acumulate în aceste zile.   O dietă n-ar strica, însă şi mai bună ar fi  un pic de mişcare. 

Cele mai la-ndemână sunt Fitparcurile.  Poţi îmbina utilul cu plăcutul, ieşind la o plimbare şi oprindu-te, pentru o jumătate de oră sau mai mult, în funcţie de câtă energie ai de consumat, la apartele  montate  în toate parcurile mari ale Piteştiului. Pe lângă faptul că nu te  costă  nimic şi că te bucuri  de natură, mai ai un avantaj. Acela că-ţi poţi saupravegea copilul direct de pe bicicletă,  trimer,  apartaul pentru abdomen, cel pentru întărirea musculaturii braţelor sau în timp ce-ţi lucrezi talia. Asta pentru că în imediata vecinătate a fitparcurilor se află şi câte un lo de joacă.  Dezavantajul e că   apartele  nu sunt dotate cu computere ca cele de la sală şi nu ştii niciodată câte calorii ai ars. În plus, nici n-ai lângă tine un instructor care să te îndrume şi lucrezi oarecum haotic

 Cu instructor e mai eficient

Dacă, în schimb, doreşti să slăbeşti şi să îţi lucrezi musculatura sub îndrumarea unui antrenor personal, poţi merge la o sală de fitness. Cel mai avantajos este însă să-ţi faci  un abonament. La Liviu Gym ( cartierul Exerciţiu), de exemplu,  pentru o şedinţă de fitness între orele 08.00-15.00 vei plăti 10 lei, în timp ce un abonament de 12 şedinţe, valabil 30 de zile costă 50 de lei. Dacă vrei ca după fiecare şedinţă de fitness să mergi la saună, veimai plăti 10 lei în plus la abonament.

“Pasul cel mai important este să vină la sală şi să urmeze o dietă echilibrată, bogată în proteine. Mesele dese sunt cheia marilor succese.”, spune Nicolae Nicolescu, instructor, care recomandă piteştenilor care vor să fie în formă să consume minimum 2 litri de apă pe zi.

Dacă doreşti un antrenament mai intens pentru arderea mai multor calorii şi tonifierea muşchilor poţii opta pentru un abonament de 8 şedinţe de carate, pentru care vei plăti 60 de lei. În plus , aşa  învăţaţi tehnici de autoapărare care poate îţi vor folosi pe viitor.

Doamnele care vor să îşi menţină silueta după masa copiasă de Paşte pot opta pentru dansuri latino americane, energice. Pentru 8 şedinţe plăteşti 60 de lei. În cazul în care consideri că ai acumulat pre multe kilograme îţi pot face un abonament complex de 10 şedinţe, ce include aerobic, carate, dansuri, fitness, saună şi vibromasaj, la preţul de 80 lei.

La sala Energy Gym, de pe Calea Bucureşti, oferta pentru doamne este mult mai variată. Aici tinerele, dar şi femeile trecute de prima tinereţe pot practica aerobic, exerciţii cu step pe muzică energică, tae bo (elemente de autoapărare pe muzică intensă), dar şi elemente cardio şi de dans. Abonamentul de 8 şedinţe şi saună costă 55 de lei.  Pentru 12 şedinţe de fitness şi bodybuilding şi saună, domnii vor plăti 45 de lei. O şedinţă de masaj anticelulitic costă 20 de lei, iar una de masaj de relaxare 18 lei.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite