Cu maşina, cu trenul sau cu autocarul?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mult te costă dacă pleci, la mare, cu maşina.Nu şi dacă vorbim de grupuri  de 5-6 persoane. Cea mai ieftină variantă este cea cu trenul, accelerat plus accelerat, cu schimbare în Bucureşti. Piteştenii preferă, însă, să dea câţiva lei în plus şi să plece spre litoral cu autocarul.

Puţini piteşteni mai aleg să plece spre litoral cu trenul. Nu  neapărat pentru că au parte de condiţii jalnice, ci pentru că, de acasă şi până în Constanţa, n-au nicio cursă directă. Primul accelerat care să-i apropie de litoral pleacă din Gara Piteşti la 7.15 şi ajunge în Bucureşti la 8.57. În capitală schimbi trenul cu un alt accelerat , ca s-ajungi în Constanţa la 13.31. Te costă,  în total,  49 lei.

 Există şi varianta accelerat plus rapid, tot cu schimbare în Bucureşti . Pleci din Piteşti la 11.15  numai că, în Bucureşti ai de aşteptat aproape o oră ca să te urci în rapidul care te duce la Constanţa, unde, teoretic ar trebui s-ajhungi  17.46 , dacă trenul n-are întârziere. Ai de plată 65,8 lei, cu totul.

Mai există o variantă accelerat  plus rapid, la acelaşi tarif , cu plecate din Piteşti la ora 17,15 şi sosire în Bucureşti la 19.05. Rapidul care te duce la Constanţa pleacă, însă,din capitală, tot o oră mai târziu , la 20.08 ca să te lase în Constanţa la 23.54, o oră cam nepotrivită pentru cazare.

 Cea mai proastă variantă este cea cu plecare din Piteşti  la ora 21.22 şi sosire în Bucureşti , la 23.00. Aici, însă nu schimbi doar trenul , ci şi gara pentru că plecarea spre Constanţa este la  ora 01.53,  din Băneasa. În toate cazurile, din Constanţa până în Mamaia, spre exemplu , mai ai nevoie şi de un microbuz.

 Din această noapte, din Bucureşti mai ai o legătură spre litoral cu un accelerat,  la ora 23.20 cu sosire în Constanţa la ora 04.07 iar în noaptea de vineri spre sîmbătă (30/31 iulie) din Bucureşti Nord veţi mai ai o şansă spre litoral la ora 00.50, cu sosire în Constanţa la ora 05.12.
 Partea bună este că, pe tren, elevii şi studenţii au reducere de 50%.

“ Sunt total aiurea  trenurile astea. Puteau găsi şi ei o linie directă Piteşti - Constanţa, măcar în sezonul estival, dacă doreau clenţi. Mie una, nu-mi convine să pierd o oră prin gări, chiar dacă , cu tot cu reducere, m-ar costa, cel mult 30 de lei. Mai ales că şi orele sunt ciudate. Ce fac eu în Constanţa la miezul nopţii? Am pus mână de la mână, cinci  colegi, şi plecăm cu maşina părinţilor unuia dintre băieţi.  Ne costă cam 300 de lei dus-întors, cu totul, adică vreo 60 de lei de căciulă”,  spune Raluca Sima, studentă.
  Mai ieftin decât cu maşina şi mai confortabil decât cu tenul ar fi cu autocarul.  Cu transportatorul care face curse Piteşti –Constanţa - Mangalia te costă 50 de lei. Copiii până la 14 ani plătesc 40 de lei iar pensionarii 25.
  “Dacă aş fi mers cu trenul, pentru copil aş plătit mai puţin dar prefer cu autocarul. În primul rând  pentru că ajung mai repede.  În al doilea rând, pentru că mă lasă chiar în staţiune. Mă urc la Piteşti şi cobor în faţa hotelului , spune Mariana Crişan, 48 de ani.





Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite