Cu ce investiții vine 2011 la Pitești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenajarea unor noi centrale de cartier și a unor grădinițe, pasajul Podul Viilor, arcul Lunca Argeșului și continuarea lucrărilor la infrastructura axială sunt doar câteva dintre  prioritățile investiționale  pentru  2011. Anul viitor,  bugetul municipiului Pitești va fi  cu 10% mai mic decât cel de anul acesta.

Dintre obiectivele  cu finanțare europeană, amenajarea parcului “Lunca Argeșului” este proiectul ce cel mai apropiat termen de demarare: primăvara anului 2011, lucrările urmând să se închei după un an. „Lunca Argeşului” se va întinde pe 24 de hectare de teren şi va fi cel mai mare parc al Piteştiului. Proietul suna promiţător încă de anul trecut, de când a fost anunțat de municipalitate: alei pentru promenadă, băncuţe, faleză, locuri de joacă, zone pentru pescuit, toate amenajate preponderent din fonduri europene, pe malul Argeșului. Investiţia este evaluată la câteva milioane de euro: 98% vor  fi bani  de la Comisia Europeană  şi numai 2% fonduri de la bugetul local.

“Contractul pentru parcul  Lunca Argeșului va fi semnat înainte de  15 ianuarie  2010. Lucrările vor începe în prima parte a anului viitor. Printre prioritățile lui 2011 se mai numără monotorizarea video și modernizarea Parcului Ștrand, realizarea infrastructurii axiale ( Vasile Pârvan, Războieni, Exercițiu, Finanțe, Brătianu, Calea București ), reabilitarea celor două poduri de peste Râul Argeș și Râul Doamnei dar și alte  proiecte de interes pentru piteșteni”, anunță  primarul Piteștiului,  Tudor Pendiuc.

 Tot anul viitor, anunță autoritățile locale, vor începe și lucrările de ridicare, deasupra celei mai mari mari intersecţii a Piteştiului, a unui  pasaj menit să preia jumătate din traficul care face din zona Podul Viilor cel mai aglomerat nod rutier al oraşului. Lucrările vor  demara  în vară şi vor dura  aproape doi ani. Valoarea estimată a investiţiei  este de a 7,6 milioane euro.  Și în acest caz, 98% din  cheltuieli vor fi suportate din fonduri europene nerambursabile iar 2% din bugetul local.
Proiectul face parte din lista obiectivelor propuse pentru finanţare din fonduri nerambursabile, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al Municipiului Piteşti . “Pasarela va începe de undeva din dreptul Bazinului Olimpic şi se va prelungi până pe strada Depozitelor, ceea ce însemnă că 50% dintre maşinile care în mod normal traversează intersecţia o vor face pe deasupra, prin pasaj. ”, explică primarul.

20 de centrale de carier și trei grădinițe

 Bugetul Municipiului Pitești pentru anul viitor, buget  care va trebui aprobat până pe 10 februarie 2011, va fi cu 10% mai mic decât cel de anul acesta. Printre proiectele  ce vor fi suportate de la bugetul local se numără și finalizarea lucrărilor la rețeaua de canalizare, reparații stradale dar și continuarea  investițiilor în amenajarea unor centrale de cvartal.

“Pentru anul viitor ne-am propus realizarea a 20 de centrale de cartier. Cele deja date în folosință s-au dovedit a fi eficiente prin reducerea pierderilor și a riscului producerii unor avarii dar și prin creșterea confortului termic al cetățenilor “, explică edilul șef al Piteștiului care enumeră pe lista proiectelor care anul viitor vor fi relizarte din bugetul local, și amenajarea a trei noi grădinițe:  la școala generală nr.1, la școala generaă nr.2 și la școala generală nr. 10.





 




Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite