Piteşti: Cu trenuleţul prin parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Cu trenuleţul prin parc
Piteşti: Cu trenuleţul prin parc

Picii care vin în Parcul Ştrand în weekend vor musai să meargă la plimbare cu „bătrâna locomotivă“. În cei 35 de ani de când  locomotiva trenuleţului din Parcul Ştrand scoate aburi, s-au plimbat cu ea generaţii după generaţii. Biletul pentru prichindei costă doar trei lei, dar se pot plimba si adulţii.

Cum ajung în Parcul Ştrand, copiii se duc glonţ la trenuleţ. E ieftin şi amuzant, aşa că niciun părinte nu strâmbă din nas la ideea asta. În plus, şuieratul locomotivei se aude din orice colţ al parcului şi n-ai cum să-l ignori. Bucuria micuţului care se aşază emoţionat în vagon e greu de descris, deşi majoritatea părinţilor piteşteni se pot lăuda c-au încercat trenuleţul în copilărie. Asta pentru că, în cei 35 de ani de existenţă, trenuleţul a plimbat prin ştrand generaţii după generaţii. De atunci a trecut prin mai multe runde de îmbunătăţiri, ultima, în 1991, când trenuleţul a primit o locomotivă nouă.

Cu 3 lei distrezi puştiul, cu 5 lei te distrezi tu
Tarifele sunt modice. Aşa au fost dintotdeauna, spun piteştenii. Cu cei trei lei pe care-i plăteşti pentru distracţia copilului tău nu prea mai ai ce să-i cumperi din Ştrand. Nici măcar de un suc nu-ţi ajung. Aşa că părinţii îi scot din buzunar fără nicio strângere de inimă, pentru că ştiu că merită. Iar dacă vor să retrăiască momentele copilăriei, se pot urca şi adulţii în trenuleţ, iar călătoria îi costă 5 lei.
„Sunt bani pe care-i cheltui, dar ştii că face. Mie una îmi convine sa-i dau pe trenuleţ, decât să-i iau copilului cine ştie ce jucărie urâtă de pe la tarabele astea din ştrand. Amintirile sunt nepreţuit“, spune Adela Simion, mama unuia dintre pasageri.

Tuuuu....! Tuuuu....! Tuuuu...!
De mână cu mămicile, tăticii sau bunicii, picii dau nerăbdători din picioare până când roţile grele se pun în mişcare. Tuuuu...Tuuu...! Tuuu...! În sfârşit trenuleţul a pornit!
„Eu vreau să mă fac mecanic de locomotivă!“, se aude vocea unui băieţel din ultimul vagon. „Eu, controlor!“, răspunde alt copil. Toţi se distrează de minune.
„E haios cu trenuleţul. Tata m-aduce în fiecare weekend“, spune mândră Sorina, o fetiţă în vârstă de 6 ani care e deja la al doilea tur cu trenuleţul.

2.400 de bilete vândute lunar
De pe urma trenuleţului, municipalitatea încasează în fiecare lună, din primăvară până în toamnă, circa 9.000 de lei. „Am avut weekenduri în care am vândut şi 900 de bilete, în altele poate doar 300. Media este undeva pe la 500 - 600 de bilete pe săptămână. Eu zic că este un lucru bun, pentru că lumea ştie să se distreze“, spune primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.
Trenuleţul funcţionează doar în weekend, aşa că dacă vreţi să vă distraţi copilul, mai aveţi la dispoziţie doar câteva ore.

Trenuleţ cu program
Locomotiva din Parcul Ştrand „scoate aburi“ doar în weekend. Vă puteţi trimite copii în călătorie cu trenuleţul doar vineri, sâmbătă şi duminică,între orele 10.00 şi 20.00. Biletul pentru un prichindel costă 3 lei, iar adulţii care vor să retrăiască bucuria copilăriei plătesc câte 5 lei de persoană.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite