Csibi Istvan a fost eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis ieri să-l elibereze pe omul de afaceri Csibi Istvan. Tribunalul Argeş a hotărât în urmă cu câteva zile să înlocuiască măsura arestării preventive cu aceea de a nu părăsi ţara, însă procurorii DIICOT au formulat recurs la Curtea de Apel, care a fost respins de magistraţi.


Astfel, aseară, omul de afaceri a fost pus în libertate. La ieşirea pe poarta Penitenciarului Colibaşi, acesta a fost aşteptat de rude cu o maşină, însă a refuzat să urce în autoturism, preferând să meargă pe jos. Csibi Istvan a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor spunând doar că va ajunge la Bucureşti atunci când va vrea Dumnezeu.


Omul de afaceri a fost trimis în judecată în martie 2008 de către procurorii DIICOT, fiind acuzat de instigare la delapidare şi spălare de bani. Acesta ar fi organizat şi coordonat un grup infracţional care şi-a desfăşurat activitatea între anii 1998 şi 2004 şi care ar fi spălat peste 30 de milioane de lei. Prin intermediul unor firme producătoare de băuturi alcoolice din grupul “Neptun” aceştia efectuau plăţi în baza unor operaţiuni fictive, delapidând astfel bani din gestiunea firmelor pe care le controlau. Alături de Istvan au mai fost cercetate încă 17 persoane, trimise în judecată în acelaşi dosar. La un an de la arestarea sa, dosarul în care este acuzat a fost strămutat de la Tribunalul Bucureşti şa Tribunalul Argeş.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite