Criza ţine spaţiile comerciale închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de spaţii comerciale din Piteşti şi-au închis porţile anul acesta. Altele,  deşi aveau planuri mari de dezvoltare, nivci măcar n-au mai reuşit să le deschidă.

Este şi cazul galeriei comerciale Iris Shopping Center unde 20 de spaţii destinate amenajării unor magazine nu şi-au găsit nici până acum comercianţi care să le închirieze.  Dacă în jurul hipermarhetuluiAuchan din interiorul complexului, magazilor pare să le meargă bine, pe cea mai nouă aripă a centrului, de 7000 de metri pătraţi, deschisă la sfârşitul lui 2008, bate vântul. Dor câteva magazine mai animează zona. În rest, pustiu. Speranţele dezvoltatorilor sunt legate de un cinema digital cu 9 sali şi o sală de bowling, biliard si jocuri video  care, teoretic , ar trebui să se deschidă într-un viitor apropiat şi care ar putea revigora  galeria.

Şi în plin centrul oraşului, câteva magazine şi-au tras obloanele, în ciuda vadului comercial de care se bucură zona . E adevărat că şi chiriile care ajung până la 60 de euro/mp  sunt mai mari decât în,  Euromall, Iris Shopping Center  sau Jupiter City unde media chiriilor este cam aceeaşi: 40-50 euro/mp.
Entertainmentul, vital pentru supravieţuire.


Centrele comerciale care au pus accent pe entertainment o duc mai bine.Euromall Piteşti  care a venit cu spaţii de joacă pentru copii, cu Bowling , Cinema City şi alte câteva atracţii pentru clienţi, înregistrează un un grad de ocupare de 94% . “Pentru spaţiile rămase libere se pregăteşte semnarea contractelor cu doi operatori internaţionali, interesaţi să deschidă la Euromall primele lor magazine din judeţul Argeş. Mai mult, dată fiind situaţia economică sensibilă, Euromall a achesat la solicitările venite din partea firmelor partenere, fiind acceptate o serie de concesii financiare legate de nivelul chiriilor.”spune Camelia Bădulescu . PR Euromall.

 Nici la Jupiter city  nu vezi obloane trase. Suprafeţele  neînchiriate au fost transformate în spaţii pentru entertainment: sală de ping-pong cu acces gratuit, locuri de joacă, tot gratuite, expoziţii cu vânzare.”Ne-am gândit şi la clienţii noştri, acum pe timp de criză, iar în momentul acesta nu avem spaţii neînchiriate. Avem în plan chiar o extindere de 10.000 de metri pătraţi ”, spune Catinca Ciornei, director general Jupiter City.





Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite