Piteşti: Criza apei calde, doar în casele piteştenilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce piteştenii se luptă cu oalele cu apă puse pe aragaz la încălzit, responsabilii care ar trebui să fie extrem de preocupaţi de criza fără precedent din Piteşti se odihnesc în weekend!  

Începând de ieri după-amiaza, mai exact după ora 16.00, prin Primărie începe weekend-ul. După o săptămână grea, în care piteştenii au rămas fără apă caldă pentru nu se ştie cât timp şi edilii au dat fuga care pe unde au putut „să rezolve problema“, e normal să urmeze şi puţină relaxare. Această relaxare însă nu-i implică pe piteştenii, ci doar pe edili.

Criză e doar pentru unii
De curiozitate şi de ciudă că unii dintre noi muncim şi sâmbăta, am vrut să vedem ce fac autorităţile care ne-au lăsat fără apă caldă. Aşa că am făcut, în această dimineaţă, un tur de forţă la cele două instituţii responsabile: Primăria şi firma Termoficare 2000 SA, societate administrată de Consiliul Local.
Rezultatul este acesta: azi-dimineaţă, după ora 9.00, la Termoficare era o linişte incredibilă, uşa încuiată, iar o doamnă bine făcută păzea cu sfinţenie intrarea şi mai dădea câte o informaţie cui întreba.
„Nu este nimeni azi pe aici. Nici domnul director, nici purtătorul de cuvânt. Nici nu cred că vin, că azi e sâmbătă“, a explicat dânsa. De parcă sâmbăta are ceva special şi e o zi pe care îl calendar scrie cu roşu: Interzis să vii la muncă!
Bineînţeles, aşa cum au stat trei zile fără apă, oamenii mai pot sta încă de cinci ori pe atât. În plus, e frumos afară, avem lacuri, bălţi, un râuleţ şi două ştranduri, aşa că nu există niciun motv să se plângă cineva că nu are apă caldă.

La Primărie, deschis doar pentru căsătorii
Dacă la Termoficare erau obloanele trase, la Primărie era „deschis“, dar doar pentru cuplurile care se căsătoreasc. Primarul şi viceprimarii lipseau cu desăvârşire. Poate edilii au avut o trezire mai grea şi vor veni ceva mai târziu la muncă. Nu se ştie, pentru că nu era nimeni dispus sau în măsură să ne dea vreo informaţii de acest gen. cert este că, astăzi, până după prânz, primarul Pendiuc nu a răspuns la telefon şi nici n-a trecut pe la Primărie.

Promisiuni, promisiuni
Primarul ne îndemna ieri-dimineaţă să fim optimişti că lucrurile se îndreaptă şi apa caldă „e pe ţeavă“, trebuie doar să stăm şi să ne uităm după ea. Directorul de la Termoficare, Iulian Richiţeanu susţinea, pe la aceeaşi oră, că s-a întâlnit cu reprezentanţii Romgaz şi ... e cam gata contractul, ar mai de pus la punct doar nişte avize. În consecinţă, primarul Tudor Pendiuc se declara mulţumit de rezultate. „Veţi vedea că se rezolvă, dar trebuie să avem şi răbdare. Până la sfârşitul lunii piteştenii vor avea apă caldă. Asta vă promit!“, se bătea el cu pumnul în piept. Mai lipsea să ne dorească un weeken

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite