Zara a refuzat mall-ul şi a ales o clădire istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinul va funcţiona în locul fostului restaurant Argeşul.Reprezentanţii retailerului spaniol Inditex au ales pentru magazinul pe care-l vor deschide la Piteşti una din clădirile aflata pe lista monumentelor istorice ale Piteştiului, deşi  la 100 de metri distanţă funcţionează, de astăzi, şi mall-ul Trivale.

Zara, unul dintre cele mai profitabile branduri de fashion prezente în România, va deschide, anul acesta, un magazin şi în Piteşti, pe Strada Victoriei, într-o clădire veche de 140 de ani.

“ Domnul Ortega, preşedintele Inditex a refuzat ofera mall-ului pentru că a vrut o clădire independentă, un monument de arhitectură, aceasta fiind strategia companiei pe plan internaţional.”, explică răsfoind un album cu sediile Zara, Constantin Oprea,  acţionar al companiei Cardinal Triumf, firma care deţine în prezent clădirea fostului  şi celebrului (mai ales inainte de 1989) restaurant Argeşul.

“Imobilul  se află pe lista monumentelor istorice ale Judeţului Argeş, datează din 1870 şi a fost, printre altele, şi sediul Ateneului Popular. În anii 30 - 32, însă, clădirea apărea, în documente, în proprietatea familiei Fostiropol iar prin decretulul de naţionalizare 92/1950, imobilul a fost preluat de stat.”, explică  Valentina Neagu, şeful Serviviului Cadastru din cadrul Primăriei Piteşti. 

În ultimii ani, în clădire au funcţionat două magazine de îmbrăcăminte, unul de bijuterii şi unul de telefonie mobilă. Lucrările de restaurare, reabilitare, reconversie funcţională şi recompartimentare au început luna acesta.
 “Toate lucrările se fac după un proiect în accord cu legislaţia privind monumentele istorice şi se lucrează cu mare atenţie.”, spune Mihai Cioltea, reprezentantul Inditex.

Deşi termenul de execuţie este de 18 luni, în această iarnă  Zara şi-ar putea deschide porţile la Piteşti.
“După cum se mişcă lucrurile cred că în decembrie va fi gata. Interesul celor de la Zara este ca de sărbători magazinul să funcţioneze “, spune Doru Pavel, unul dintre ceilaţi doi administratori ai imobilului, acţionar la Cardinal Triumf.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite