Cristi Stănescu îi dedică versuri lui Dobrin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suporterii FC Argeș și apropiații îi spun Rex. Este unul dintre cei mai mari admiratori ai lui Nicolae Dobrin și-l idolatrizează pe Prințul din Trivale de când avera cinci ani. I-a dedicat versuri de pe vremea când Gâscanul făcea senzație pe teren și –i mai scrie poezii și acum, la aproape trei ani de la moartea acestuia.

Cristi Stănescu a avut șansa să-l cunoască pe Gicu Dobrin, dec pe vremea când era doa un puști.

„Bunicul meu era cizmarul clubului Dinamo Pitești: le cosea ghetele  fotbaliștilor iar eu eram mai mult decât fericit că aveam șansa, la cinci anișori, să mă invârt printre cei care jonglau cu balonul și pe care, din când în când, aveam ocazia să-i urmăresc și la meciuri. Așa l-am cunoscut pe Dobrin. L-am văzut pe teren și mi-am dat seama că era desupra tuturor. Un adevărat maestru al dribligurilor!  Eu unul, mă comnsider privilegiat că am avut norocul să stau pe lângă Nea Gicu. Am fost până și la nunta sa cu doamna Gica. Mi l-am ales drept idol și așa a rămas și va rămâne, pentru mine, toată viața”, spune Cristi Stănescu care mărturisește că și-ar fi dorit să calce pe urmele maestrului. A jucat un timp  la FC Argeș Juniori Republicani, dar tatăl nu l-a mai lăsat să joace fotbal. A rămas însă, în galeria alb-violetă și l-a susținut pe Dobrin la fiecare meci, acasă sau în deplasare . „ Am fost la cel cu Valencia și am și acum în minte acea memorabilă fază din lovitura liberă a Prințului din Trivale: un șut în bară, apoi în portar și pe urmă... gol. A fost o bucurie imensă, la fel cum  a fost și după meciul cu Real Madrid, când de fericire, n-a mai contat nici măcar că-mi rupsesem treningul nou- nouț când săream gardul ca să intru în tribună”, povestește înfocatul suporter care confirmă, fără să fie nevoie, că Dobrin a fost adulat nu numai la Pitești ci în întreaga țară.

”Era cel mai bun fotbalist pe care l-a dat România . Lumea nu putea decât să-l divinizeze pe Dumnezeul spiritual al Piteștiului.”, exclamă, cu lacrimi în ochi, la aproape trei ani de la moartea maestrului, Cristi Stănescu. I-a compus peste 20 de poezii, unele în timpul vieții, altele după ce Prințul n-a mai fost printre noi. A primit vestea morții idolului său ca pe un șoc, deși știa că maestrul este bolnav.

“Aflasem în vara lui 2007 că se simte rău. Eram cu fiul meu cel mic la școala de fotbal care purta și mai poartă numele lui Dobrin. L-a mângâiat pe cap și l-a încurtajat să se țină de fotbal. Se vedea că e slăbit, mergea greu. Am schimbat câteva vorbe și mi-am dat seama că se sfârșește.  Câteva luni mai târziu am aflat tragica veste. Dobrin plecase dintre noi. Am plecat de la serviciu și împreună cu alți câțiva băieți din galerie, m-am oprit la Spitalul județean. Am aprins lumânări și am dus câteva fotografii. Durearea ne copleșise pe toți”, povestește, cu lacrimi în ochi, Cristi Stănescu. I-a scris și atunci versuri și-i scrie și acum.Cele mai recente dintre  ele  au fost rostite în urmă cu doar câteva zile, pe 26 august,în ziua în care Dobrin ar fi împlinit 63 de ani, chiar la mormântul  Prințului din Trivale.

“Să ştie toată ţara, tot poporul
Că FC Argeş e condusă de Dobrin,
Telecomanda e în criptă-n cimitir
Şi butonată doar de idolul divin!.”

 Este doar o parte din poezia  care i-au impresionat pe fanii lui Dobrin,  la comemorare.

Profil:
Născut 24 ianuarie 1960
Studii: Școala profesională UCECOM Pitești
Familie: căsătorit, 5 copii, un nepoțel și pe drum.
 
Ce-i place:
Iubește fotbalul, handbalul, înotul, tenisul de masă și tenisul de câmp, sporturi pe care le-a practicat și le mai practică încă, ocazional.
 
Ce nu-i place:
 Nu-i plac răutatea, perfidia și minciuna.
 Întrebări și răspunsuri:
 Dintre tinerii fotbaliști români care vă place cel mai mult?
 Cristi Tănase. Este un sportiv care promite. Îmi mai plac  însă și Ivănică și Boboacă, și ei fotbaliști de perspectivă.

Din ce an sunteți în galeria FC Argeș?

Din 1964 și sunt mândru că  am reulșit să  mut galeria  de la tribuna II, la Tribuna I. În toți acești ani, numărul suporterilor a crescut, iar eu am fost martorul  acestor stransformări, pentru că sunt cel mai vechi suporter al alb-violeților






Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite