Crăciunul în Penitenciarul Colibaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ÎPS Calinic a vizitat deținuții din Penitenciarul Colibași (foto Penitenciarul Colibași)
ÎPS Calinic a vizitat deținuții din Penitenciarul Colibași (foto Penitenciarul Colibași)

Spiritul sărbătorilor de iarnă este resimțit și de persoanele aflate în spatele gratiilor, la Penitenciarul Colibași. Deținuții care s-au purtat exemplar anul acesta și care au participat la activități lucrative, de reintegrare sociale și nu sunt vizitate de familie, au fost implicate în această perioadă în programe dedicate sărbătoririi Crăciunului.

Duminică, 14 deținuți au participat la concertul susținut de Ștefan Hrușcă la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia din Mioveni, iar toată săptămâna, grupuri de colindători de la Liceul Costești și de la Colegiul Naţional Zinca Golescu au prezentat programe de colinde femeilor, tinerilor, minorilor și deținuților în regim închis.

Joi, Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a venit în vizită la Penitenciarul Colibaşi, însoţit de un grup de preoţi şi diaconi, care au interpretat muzică religioasă şi colinde tradiţionale.

 În incinta bisericii instituţiei, 51 de persoane condamnate au ascultat  un program de muzică religioasă specifică sărbătorii Crăciunului, precum şi cuvântarea ţinută de IPS Calinic, referitoare la semnificaţia sărbătorii naşterii Domnului Iisus Hristos. Deţinuţilor le-au fost împărţite colivă şi alte alimente de post, precum şi obiecte de cult, din partea episcopiei.
 
Cei 20 de care au participat la activitate au  intonat la rândul lor câteva colinde tradiţionale româneşti, fiind pregătiți de preotul voluntar, desemnat de Episcopia Argeşului pentru a sprijini Penitenciarul Colibaşi  în  susţinerea moral-religioasă a celor aflaţi în detenţie.        
În această perioadă, deținuții au confecționat decorațiuni și obiecte artizanale și au împodobit brazii de Crăciun din secțiile de deținere. În cadrul Penitenciarului Colibași se desfășoară concursuri tematice, emisiuni radio și Tv care sunt difuzate prin televiziunea cu circuit închis, având ca scop evidențierea semnificației Crăciunului.

Preotul colaborator al Penitenciarului Colibaşi va oficia slujbe religioase în biserica unităţii, în perioada 20 – 27decembrie, inclusive mâine, în ziua de Crăciun.   

Persoanele care nu sunt vizitate de familie au primit 189 de pachete cu alimente și îmbrăcăminte din partea cultelor religioase.         

Deținuții vor putea gusta din preparatele tradiționale de Crăciun și Revelion, pregătite în bucătăria penitenciarului. Printre acestea se numără sarmalele și cozonacii.      

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite