Cosmin Stoica prepară cele mai delicioase cocktailuri şi mâncăruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Stoica este barman de 10 ani
Cosmin Stoica este barman de 10 ani

Tânărul piteştean este barman de 10 ani şi mânuieşte sticlele de băutură atunci când prepară cocktailuri savuroase la fel de bine cum mânuieşte tigăile atunci când găteşte.

Dacă îţi doreşti un cocktail aparte, cu un gust aromat şi băuturile bine amestecate, Cosmin Stoica va ştii sigur să-l prepare. Barman de 10 ani în cluburile şi barurile din Piteşti, dar şi în cele din Bucureşti, tânărul a învăţat să prepare sute de cocktailuri.


Meseria de barman a început-o anul 2000 când, mergând adesea în barul său preferat, s-a ivit un post liber. Deşi habar n-avea cum să servească clienţii sau cum să amestece băutura a acceptat oferta şi s-a angajat în barul “Tipsy”. După o perioadă barul de rockeri a devenit club, Cosmin fiind nevoit să urmeze un training la Bucureşti, unde a învăţat tainele acestei meserii de la cei mai buni barmani.


“Un cocktail are o băutură de bază care este ori rom, ori vodcă, ori whiskey.La care poţi să adaugi un lichior, sirop sau sucul, depinde ce cocktail vrei să faci. Bărbaţii beau cocktailurile tari, iar femeile ceva mai aromat, un lichior. „, spune barmanul piteştean.


Meseria de barman a devenit un stil de viaţă

De-a lungul anilor Cosmin a ajuns să iubească acest job şi spune că amestecarea băuturilor a devenit o pasiune, un stil de viaţă. În prezent el lucrează în clubul On Time din Piteşti şi la fiecare sfârşit de săptămână prepară un cocktail nou pentru clienţii săi. Îi place întotdeauna să facă ceva nou, inedit.


 “Cel mai ciudat cocktail pe care l-am preparat este un fel de <<bombă nucleară>>, dar foarte bun la gust.Era ceva cu vodcă, cola, lapte şi sirop de grenadine. La gust era senzaţional, dar n-ai fi băut lapte combinat cu cola. “, povesteşte barmanul.


O bună perioadă de timp Cosmin Stoica a cochetat şi cu gătitul, renunţând la shaker pentru tigaie. Şi-a deschis propria afacere în urmă cu câţiva ani, un mic local unde prepărea mâncare atât de tip fast-food, cât şi bucătărie tradiţională românească şi în regim catering. Era bucătar în propriul local şi spune că nu a urmat un curs de gătit, ci a furat meserie din locurile unde a lucrat, petrecând mult timp în preajma bucătarilor.


“Improvizam . Mi-a folosit mult experienţa din bar pentru că mă mişcam foarte bine şi în bucătărie. Şi acolo tot aşa, eşti contra timp. La bar mai jonglezi un pic, la bucătărie trebuie să-ţi iasă neapărat la timp.„povesteşte bucătarul.

Profil
Născut
: 30 decembrie 1980
Studii: Grupul Şcolar“Astra” Piteşti, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii “Constantin Brâncoveanu” Piteşti
Experienţă: Lucrează de 10 ani ca barman în diferite cluburi din Piteşti şi Bucureşti
Familie: Necăsătorit

Ce-i place: Îmi place să citesc, să ascult muzică, în special jazz. Îmi place foarte mult să comunic cu oamenii, să intru în contact cu ei. Îmi plac relaţiile interumane şi mă consider un bun orator.

Ce nu-i place: Nu-mi plac stereotipiile şi prostul gust.

Întrebări şi răspunsuri:

C.S.: Mi-a plăcut să inventez, să încerc tot timpul ceva nou.Încerc să prepar nişte cocktailuri care nu se găsesc la noi în oraş.Sunt cocktailurile clasice, care trebuiesc făcute, dar în rest poţi să te joci cu băuturile, mai ales dacă ai foarte multe în bar.


Ce cocktailuri preferă piteştenii?
C.S.
: Există multe tipuri de clienţi, sunt clienţi care beau alcool pur, vor să fie cocktailul foarte tare.Alţii preferă combinaţiile multe de gusturi. Cocktailul ideal e să nu simţi nicio băutură pregnantă. Trebuie toate amestecate în mod egal.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite