Pitesti: Drama unei fetiţe de 12 ani care a fost singură de Ziua Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A reuşit să fenteze moartea, dar a avut de trecut două mari obstacole: vestea că a rămas fără ambii părinţi şi faptul că i-a fost amputată glezna dreaptă! Aceasta este drama unei copile de doar 12 ani din cartierul piteştean Prundu. Ieri, de ziua copilului, mami şi tati nu au mai fost lângă ea să-i spună “La Mulţi Ani!”  

Elisa Dinu este urmărită secundă de secundă de clipele de coşmar trăite în data de 14 decembrie 2008, ziua când s-a produs nenorocirea. Atunci, fata mergea cu părinţii spre localitatea Lunca Corbului, la nişte rude, să taie porcul. Într-o curbă, din cauza vitezei excesive, tatăl micuţei, aflat la volanul unui BMW, a pierdut controlul. Bolidul a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un cap de pod. Impactul a fost atât de puternic, încât maşina a fost ruptă în două. Partea din faţă a rămas lângă poduleţ, iar cealalată jumătate a sărit la mai bine de 20 de metri de locul accidentului. Cei doi soţi în vârstă de 33 de ani au murit pe loc.

Copila este elevă în clasa a VI-a

Drama copilei i-a impresionat pe medicii de la spitalul de Pediatrie şi pe poliţiştii de la Poliţia Rutieră. Ieri, de Ziua Copilului, aceştia au ţinut neapărat ca Elisa să nu se simtă singură şi au invitat-o la o acţiune organizată de poliţişti în cadrul spitalului pentru a oferi cadouri copiilor victime ale accidentelor. S-a bucurat mult atunci când a primit punguţa în care erau o jucărie din pluş, dulciuri şi un CD cu jocuri interactive.. “Mă bucur pentru că aceşti oameni care au avut grijă de mine nu m-au uitat şi încă se mai gândesc la mine. Deşi am rămas cu un handicap sunt convinsă că voi fi înconjurată de prieteni ca şi până acum.. Merg la şcoală, sunt în clasa VI-a şi totul decurge ca şi înainte. Cu exepţia a două lucruri, nu mai pot merge pe picioarele mele, dar sper să rezolv pentru că au vorbit rudele mele pentru o proteză. Şi, nu mai am cui să-i spun mami şi tati. Mi-am pierdut părinţii în accident ... Am rămas doar cu fotografiile lor…Mi-e dor de ei! Aş putea vorbi oricând şi cu oricine ca să-i fac pe oameni să înţeleagă faptul că viteza ucide. Pe mami şi pe tati nu am să-i mai văd niciodată. În fiecare an de ziua copilului îmi cumpărau dulciuri, păpuşi, tot ce vroiam eu, iar seara ieşeam în oraş cu prietenii lor. Acum…am să merg eu cu flori la ei”, ne-a povestit Elisa cu ochii plini de lacrimi. Fata este în grija bunicii paterne, care se străduieşte din răsputeri să îi umple micuţei sufletul cu multă dragoste pentru ca golul lăsat de pierderea părinţilor să fie atenuat.  

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite