Copiii rromi de la Valea Corbului au primit daruri de la colegii lor din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au primit dulciuri şi caiete
Copiii au primit dulciuri şi caiete

Micuţii, care nu lipsesc aprope niciodată de la grădiniţă, s-au îmbulzit la pachetele  cu dulciuri şi rechizite. Darurile au fost făcute din bani strânşi din vânzarea mărţişoarelor realizate de copiii de la Grădiniţa cu program prelungit nr 2 din Piteşti dar şi din donaţii.

Cei  84 de copii rromi rudari de la Valea Corbului se numără, surprinzător, printre cei mai conştiincioşi preşcolari  din Argeş. Nu lipsesc decât foarte rar de la grădiniţă atunci când sunt bolnavi.  Ştiu poezii, cântece, deseneză şi , cei mai mari chiar au învăţat să  şi scrie.  Cel puţin din acest punct de vedere, nu sunt cu nimic mai prejos decât colegii lor care învaţă la oraş , la aproape 40 de km distanţă. Preşcolarii  de la GPP 2 Piteşti le-au trimis, ieri, daruri: dulciuri şi rechizite. Banii i-au strâns din vânzarea mărţişoarelor confecţionate chiar de ei, la începutul lunii. Le-au expus în holul grădiniţei iar cumpărători au fost părinţii şi bunicii. În total au strâns 203 lei sumă la care s-a adăugat încă o donaţie de 100 de lei din partea unui părinte. Banii adunaţi nu le-au ajuns  decât pentru  vreo 20 depachete “Ne-a mai sărit în sprijin omul de afaceri Viorel Mihalcea, părintele a doi dintre copii care învaţă la noi în grădiniţă şi am reuşit spă facem 86 de pachete , pentru că era păcat să ducem daruri doar unora.”, spune  Mariana Popa, directoarea grădiniţei din Piteşti, impresionată de serbarea pe care copii rromi le-au pregătit-o oaspeţilor, „Au atât de puţine resurse. Nu au jucării, nu au rechizizite, nu au suficiente materiale didactice şi totuşi se descurcă atât de bine’’.

 Toţi băieţii vor să se facă şoferi

 Kennedy Vasile are doar 5 anişori. E cuminte îi  place la grădiniţă  şi cel mai mare vis al său e  să devină şofer”” Când   o să mă fac mare vreau să conduc o maşină Ferrari” spune  copilul . Ca el sunt şi ceilalţi băieţei .”Fetiţele spun că vor să se facă doctoriţe însă băieţii, toţi, îşi doresc  să  ajungă  şoferi. Părinţii lor trăiau  acum vreo 10 ani în bordeie. Au reuşit să-şi ridice câte o căsuţă iar acum o duc ceva mai bine. Unii dintre ei au reuşit să-şi cumpere şi maşină: un aro sau o dacie veche, iar asta, aici, e o mândrie” , spune  Valentina Voicu, una dintre educatoare.

 Laptele şi cornul îi motivează pe părinţi să-şi trimită odraslele la grădiniţă


 Conducerea grădiniţei spune că frecveţa e neaşteptat de bună: ”Frecvenţa e aproape 100%. Chiar ar mai fi  vreo 30 de copii care n-au mai putut fi înscrişi pentru că n-au mai fost libre. Avantajul e că satul e strâns şi copiii sunt aproape de grădiniţă.  Părinţii îi trimit şcoală pentru că vorca micuţii să înveţe carte  şi să-i ştie în siguranţă câteva ore. În plus, cei mai mulţi sunt amărâţi iar laptele şi cornul pe care le primesc aici înseamnă mai mult decât le pot oferi  ei, acasă, într-o dimineaţă.”  explică  Vasile Odăianu, directorul unităţii care spune  că anul acesta în şcoala de la Valea Corbului  se vor investi 6 miliarde de lei, de la Guvern, pentru extindere  şi amenajarea unor grupuri sanitare şi a unei microstaţii de epurare.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite