Piteşti: Copiii îşi aleg meseriile în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Jupiter City are loc, sâmbătă şi duminică, o prezentare de cariere pentru cei mici. În faţa micuţilor vor veni pompieri, poliţişti, medici şi alte categorii profesionale pentru a-i ajuta să se decidă asupra meseriei pe care să o urmeze.

Orice copil care va fi întrebat “Ce vrei să te faci când o să fii mare?” va avea, începând cu acest weekend, un răspuns clar. Pompieri, poliţişti, bucătari, sportivi şi artişti, cu toţii şi-au dat întâlnire mâine şi poimâine la Jupiter City, complexul comercial situat la intrarea în oraş, dinspre Bucureşti.

Cei de aici îi invită deopotrivă pe cei mici şi pe cei mari să-şi aleagă cariera, prezentându-le o serie de meserii, prin oamenii care au reuşit să se impună în aceste domenii.

Demonstraţii inedite
Fiecare dintre cei 22 de participanţi care şi-au anunţat prezenţa în cadrul acestui târg vor încerca să demonstreze că meseria lor e cea mai bună. În acest sens pompierii vor proiecta filmuleţe de la intervenţiile lor spectaculoase, fotografii le vor explica tuturor cum se fac pozele, constructorii vor avea la ei cuie, bormaşini şi alte echipamente pentru a le arăta celor mici cum se lucrează pe un şantier.

În plus, bucătarii nu vor sta nici ei cu mâinile în sân. Ei vor pregăti gustări pe care le vor pune la dispoziţie tuturor celor care se vor dovedi interesaţi să prindă câteva dintre secretele acestei meserii.

De asemenea, printre participanţi se numără şi voluntarii din cadrul campaniei naţionale de ecologizare „Let’s do it, Romania!”, care îi vor învăţa pe copii să fie cetăţeni responsabili care să nu polueze mediul.

Pantomimă, concursuri şi teatru pentru copii

Şi, pentru ca vizitatorii să fie şi mai atraşi de eveniment, animator va fi un pantomim din Bucureşti, care va întreţine atmosfera prin gesturile sale greu de reprodus. Acesta va prezenta meseriile, rând pe rând, prin  stilul caracteristic, care-i va amuza pe toţi cei prezenţi.

Nu vor lipsi din peisajul de poveste nici zânele care-i vor picta pe copii pe faţă, transformându-i astfel în personajele pe care le-au  văzut numai la televizor sau în cărţile copilăriei.

 Şi pentru ca buna-dispoziţie să fie deplină,  duminică, de la ora 17.00, cei mici vor avea parte de concursuri şi jocuri năstruşnice care le vor pune la încercare îndemânarea şi creativitatea. Cireaşa de pe tort va fi piesa de teatru „Muc cel Mic”, pusă în scenă de către trupa Omidee.

Un rucsac cadou

Dar nu numai cei mici se vor bucura în acest sfârşit de săptămână, ci şi cei care-i însoţesc.

Pentru cumpărături de minimum 150 de lei din magazinele galeriei (cu excepţia Carrefour, Mobexpert, Media Galaxy şi Praktiker) primiţi automat un rucsac gratis, din cei 400 puşi la bătaie de conducerea complexului.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite