Copiii au luat cu asalt grădina zoologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au revenit la zoo
Copiii au revenit la zoo

Primăvara a scos animalele din cuşti iar Zoo Piteşti a devenit destinaţia preferată a copiilor. Astăzi, când, temperaturile au ajuns la 20 de grade,  grădina  zoologică a  fost mai anuimată ca oricând

Familia de lupi de la Zoo a trecut cu bine de iarna care s-a  incheiat. Cei cinci pui Pixi şi Strixi  (femelele ) şi Ziţi, Stinghi, Roby (masculii), botezaţi  de copii, vara trecută, de Ziua Internaţională  a Grădinilor Zoologice, sunt, acum, adulţi ca şi părinţii lor, Ştefania şi Sportacus .  Copiii  i-au regăsit după 6 luni,  mult mai mari dar la fel de jucăuşi.

„ Au primit încă din toamnă suplimente de vitamine iar pe parcursul iernii le-am administrat şi calciu. Spre deosebire de leii Elena şi Gheorghiţă, de tigrii Dana Şi Simi, de urşii tibetani  Cicica, Negrilă şi Barosanu’şi  de alte animale care au necesitat încălzire, ei au suportat foarte bine iarna, care a fost una cumplită”, spune Nuşa Popescu, şeful grădinii  Zoologice Piteşti.


Bucuria revederii animalelor afost uriaşă pentru copii.
’’ Nu mai sunt pui, dar tot îmi plac şi nu mi-e frică deloc de ei”,spune Alexia, o fetiţă  în vârstă de de 6 ani. Micuţa se numără printre sutele de copii care, astă vară, au răspuns cu entuziasm provocării lansate de  Zoo Piteşti şi, ajutaţi de părinţi, au completat,  taloane cu propuneri de nume pentru fembrii familiei de lupi.
 Deşi venise cu pufueţi pentru prietenii ei patrupezi,  fetiţa  s-a rezumat însă la a-i privi pe lupi, printre zăbrele, supravegheaţă de părinţi.
  “Lupu-şi schimbă părul, dar năravul, ba! Sunt simpatici, dar tot lupi rămân.  Se vede că sunt veseli. Simt şi ei primăvara şi parcă se bucură că  a-nceput  mişcarea pe aici. Copiii, sigur sunt încântaţi. N-am trecut  pe la zoo, deloc, toată iarna  iar bucuria e cu atât mai mare. ”, spune Mihaela  Radu, mama fetiţei.

 Pe parcursul celor trei luni de iarnă, Zoo Piteşti n-a avut, în total , decât vreo 100 de vizitatori.
” Părinţii preferă să-i ţină pe copii în spaţii închise, de teama frigului, iar la Zoo nu prea ajung iarna, însă, odată cu încălzirea vremii, numărul vizitatorilor creşte considearbil. ” explică Nuşa Popescu , şeful Grădinii Zoologice Piteşti.

 Dimineaţa zilei de asăzi a fost  cea mai animată din acest an.  Conducerea Grădinii Zoologice Piteşti estima că numărul vizitatorilor va ajunge, până diseară, la peste 500.

Deocamdată programul este cel de iarnă, de marţi până duminică , între orele 10.00 şi 17.30, însă, de duminica viitoare, odată cu trecerea la ora de vară, vizitatorii sunt aşteptaţi la Zoo până la ora 19.30.

 Pentru copiii cu vârste  de până la trei ani, intrarea este gratuită. Pentru cei mai mari precum şi pentru elevi şi pensionari, biletul costă 2 lei iar restul vizitatorilor plătesc câte 3 lei. Excepţie fac grupurile mai mari de 10 persoane pentru care biletul costă numai 1leu/persoană.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite