Copiii pot învăţa să creeze roboţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercul de robotică pregăteşte viitori savanţi. La Palatul copiilor din Piteşti aveţi o ofertă foarte variată de activităţi extraşcolare educative la care vă puteţi înscrie copilul. Mai aveţi timp să alegeţi una dintre acestea până pe 25 septembrie.


În fiecare toamnă Palatul Copiilor din Piteşti îşi deschide porţile pentru micuţii dornici să înveţe şi să experimenteze o mulţime de activităţi extraşcolare. În fiecare zi, după orele de la şcoală, micuţii pot veni la sediul din pădurea Trivale acolo unde au loc cercuri şi cursuri artistice şi ştiinţifice.
Până pe 25 septembrie părinţii au timp să-şi înscrie copiii cu vârstele între 10 şi 18 ani la următoarele activităţi: teatru şcolar, redacţii de presă, ziaristică/jurnalism, creaţie literară, educaţie civică, pictură de şevalet, cultură şi civilizaţie românească/europeană/engleză/franceză, instrumente muzicale/chitară, muzică vocală/orgă, estradă, dans clasic, modern, popular sau sportiv, orientare sportivă/turism, tenis de câmp/masă, ecologie, silvicultură, ecoturism, matematică aplicată în tehnica de calcul, informatică, electromecanică, machete contrucţii/modele, cine-foto, karting, aeromodele şi automodele/robotică.


Invenţii noi premiate în Franţa
De departe cel mai interesant cerc este cel de automodele şi robotică, acolo unde copiii aplică practic cunoştiinţele solide de fizică, matematică şi programare pe care trebuie să le posede. Profesorul Dan Slăvilă îi învaţă pe micuţi să creeze lucruri noi cu ajutorul ştiinţei şi chiar să inventeze roboţi sau noi aparate care să aibă o utilitate practică în viaţa de zi cu zi.  Multe dintre invenţiile de la cercul de automodele şi robotică au fost premiate la „Concursul internaţional de tineri inventatori şi creatori” din Franţa, la care elevii profesorului Slăvilă participă de cinci ani încoace.


Anul trecut trei proiecte ale tinerilor au fost premiate. Invenţiile care au atras atenţia juriului au fost o sursă electrică pe bază de apă de mare şi aluminiu care produce curent electric, o invenţie care tratează apa cu raze ultraviolete şi un filtru de apă cu argint.


“Anul acesta nu am avut sponsorizări să mergem în Franţa la concurs şi copiii şi-au prezentat invenţiile într-o videoconferinţă. Au realizat un frigider de buzunar, dintr-o sticlă pet, un accumulator de energie termică şi un convertor de energie termică în energie electric cu care au câştigat premiul I. Copiii care vin la acest cerc sunt olimpici la matematică şi fizică, sunt viitori savanţi. Mulţi dintre ei au şi-au dat doctoratul în Franţa, unul lucrează chiar la Mercedes ”, spune profesorul Dan Slăvilă, coordonatorul cercului de automodele şi robotică.


Înscrierile pentru activităţile extraşcolare se pot face la secretariatul palatului sau direct la îndrumătorii de cerc şi sunt gratuite. Deschiderea oficială a cursurilor va avea loc pe 25 septembrie, la ora 10.00.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite