Construcţiile scapă Argeşul de şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul lunii aprilie, numărul total al şomerilor înregistraţi era de 15.080 de persoane, în scădere cu 1.600 faţă de luna martie şi cu  11.000 de persoane mai puţin, comparativ cu luna aprilie a anului trecut.

Judeţul nostru este pe drumul cel bun către ieşirea din criza locurilor de muncă, o spun cifrele furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Argeş, confirmate de Direcţia Judeţeană de Statistică.

La sfârşitul lunii aprilie, numărul total al şomerilor înregistraţi era de 15.080 de persoane, în scădere cu 1.600 faţă de luna martie şi cu  11.000 de persoane mai puţin, adică -42,6%, comparativ cu luna aprilie a anului trecut.

Această diminuare este valabilă atât la categoria beneficiarilor de indemnizaţie, cât şi la cea a persoanelor care nu mai iau ajutor de şomaj, dar figurează în evidenţele AJOFM ca şi cetăţeni apţi de muncă, dar fără un serviciu. 

O nouă bursă, la sfârşitul lunii

Motivul principal al acestei scăderi este faptul că argeşenii nu au mai solicitat AJOFM înnoirea cererii de loc de muncă după expirarea perioadei de şomaj.

„Din cifrele noastre, mulţi dintre cei care nu au mai făcut cerere la noi, prin care să le găsim un loc de muncă, nu au mai avut nevoie, pentru că s-au angajat din această primăvară, când şi-a dat drumul foarte bine sectorul construcţiilor, care oferă cele mai multe posturi, de obicei, pentru toate tipurile de studii. Când sunt locuri de muncă, şomajul scade, este normal”, ne-a spus Iulian Nicolae, director al AJOFM Argeş.

Iar locuri de muncă sunt în Argeş, numărul acestora crescând şi el de la o lună la alta. Astfel că, numai în Piteşti, s-a înregistrat în această săptămână un maxim al joburilor, fiind puse la dispoziţia celor interesaţi 424 de posturi, în toate sectoarele de activitate, cu aproape 40 mai mult ca săptămâna trecută.

Pentru a veni în ajutorul tuturor şomerilor, AJOFM Argeş a decis să organizeze o nouă bursă simultană a locurilor de muncă, pe 27 mai, la ora 10.00. În Piteşti, aceasta se va ţine la Casa Cărţii, iar la Câmpulung şi Curtea de Argeş va fi organizată în incinta punctelor de lucru ale instituţiei.

CIFRE:
582 de şomeri s-au încadrat în muncă luna trecută, faţă de 467 câţi s-au angajat în luna martie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite