Condiţii ca la Viena în rezervele Spitalului Militar din Pitești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 150 de lei pe zi, pacienții stau ca la hotel. Spitalul Militar are două astfel de rezerve de lux, cu dotări la standarde europene, iar săptămâna aceasta încep lucrările de amenajare a celei de-a treia.

Prin cele 200 de paturi ale Spitalului Militar dr.Ion Jianu din Pitești trec, anual, 15.000 de bolnavi. Numai vreo 4000 sunt militari. Restul sunt civili, pentru că şi asiguraţii CNAS se pot interna aici. Unitatea are contracte doar cu Ministerul Apãrãrii şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii  Judecătoreşti, iar în cazul civililor, decontările se fac printr-un protocol între CASAOPSAJ şi CNAS. Pacientul este, însă, tratat la fel - prompt și profesinist - indiferent cărei case aparține. Totuși, dacă vrea să beneficieze și de confort  sporit, trebuie să  scoată ceva bani din buzunar: 150 de lei pe zi. Unitatea are două rezeve de lux dotate la standarde europerne.


“Dotările sunt asemănătoare celor din rezervele spitalelor occidentale. Pe parte medicală, fiecare din ele are aspitrator de secreții, instalații de oxigen și aer comprimat, monitor, buton de alarmă și alte dotări similare celor din secțiile de terapie intensivă. Pe parte de asigurare a confortului,  rezervele beneficiază de pat ATI automatizat, televizor, frigider, telefon grup sanitar propriu, cu duș etc., tot ce pacientul ar putea avea nevoie în perioada internării.” explică dr. Viorel Stanciu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

“Amenajarea și dotarea unei astfel de rezerve  a costat în jur de 40.000 de lei, fără TVA.”, explică Decebal Bărbulescu, directorul administrativ al spitalului.
Deși nu sunt tot timpul ocupate, cele două rezerve sunt destul de solicitate și mai ales apreciate de cei care și le permit.

“Sunt, întradevăr, condiții de lux. Am văzut cu ochii mei că se poate să ai confort și într-un spital care nu este particular. Tatăl meu a fost internat într-o astfel de rezervă și nu se compară cu ce e în saloane. Dai un ban, dar ai parte de tot ce-ți trebuie ca să te refaci mai ușor.”, spune Daniela Voica, 43 de ani, vizitator.

Din toamnă, tarifele vor scădea


Săptămâna aceasta vor începe lucrările de amenajare a celei de-a treia rezerve. Unitatea își permite să realizeze astfel dedotări pentru că merge pe plus și este unul dintre puținele spitale de stat din țară care au primit certificare ISO pentru calitatea serviciilor sanitare. Spitalul se poate lăuda cu dotări de înalt nivel, inclusiv tomograf ultraperformant și angiograf, pe care doar spitalele private din Argeş și le-au permis.

 “Incvestițiile vor continua. N-am vrea să ne oprim la trei astfel de rezerve. Vor mai urma și altele. Din toamnă, însă, ne propunem să reducem tarifele undeva la 100 de lei, pentru ca mai mulți pacienți să-și permită să stea în ele.”, spune dr. Viorel Stanciu.


“Teo Trandafir s-ar fi putut trata, cu succes, pentru afecțiunea dumneaei, și la spitalul Militar din Pitești. Serviciile medicale sunt la aceleași standarde cu cele ale spitalului din Viena iar condițiile de cazare sunt similare, dacă vorbim de rezerve. Bineînțeles, costurile ar fi fost incomparabil mai mici.”, declară dr dr. Viorel Stanciu, purtătorul de cuvânt al spitalului.


Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite