Concurs de spoturi video la seminarul naţional pe tema drepturilor copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Direcţia Generală de Asistenţă Socială a organizat ,joi, în colaborare cu Asociaţia Sprijin pentru Viaţă un seminat naţional cu tema «NU abuzului – DA drepturilor copilului». Evenimentul a marcat Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului Asupra Copilului – 19 noiembrie şi Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului – 20 noiembrie.

Invitaţi la dezbateri au fost IPS Arhiepiscopul Calinic, conducerea Consiliului Judeţean Argeş, parlamentari de Argeş, reprezentanţi ai Avocatului Poporului, Oficiului Român de Adopţii, Inspectoratului de Poliţie Ageş, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, reprezentanţi ai direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului din Gorj, Dâmboviţa, Prahova, Vâlcea, Sibiu şi Braşov, precum şi vedetele de televiziune Dana Săvuică şi Roxana Iliescu.

Scopul seminarului a fost  informarea cu privire la problematica abuzurilor în rândul copiilor din România în general, dorindu-se a se trage un semnal pentru autorităţile române în ceea ce priveşte implicarea în acest domeniu.

Un punct important de discuţie a fost rolul instituţiilor publice şi al societăţii civile în protecţia drepturilor copilului, precum şi prevenirea şi combaterea actelor de violenţă asupra copilului. Cei prezenţi au putut admira lucrările realizate ce copiii din cantrele de asistenţă ale D.G.A.S.P.C Argeş şi de la şcolile generale din Piteşti. Tot în cadrul seminarului, a avut loc şi un concurs  de spoturi video şi slogane anti-violenţă realizate de copiii din centrele aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeş şi o sesiune de referate cu tema «Tehnici de asistenţă socială în situaţii de violenţă » susţinute de studenţi din cadrul Facultăţii Teologie Ortodoxă Piteşti – Specializarea Asistenţă Socială.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite