Concurs de fotografie “In memoriam Monica Spirescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul este organizat de Clubul  Rotaract Pitești în memoria studentei eminente pasionată de fotografie  care, în februarie anul trecut, și-a pierdut viața  într-un accident rutier petrecut în Bulgaria. Fotografiile câștigătoare vor fi licitate la Balul Caritabil de la sfârșitul anului, organizat de Clubul Rotary Pitești.

Zeci de tineri fotografi s-au înscris deja la concursul organizat în memoria Monicăi  Spirescu, studenta care, la începutul anului trecutm  a murit în drum spre staţiunea Borovets (Bulgaria), într-un cumplit accident în care şi-au mai pierdut viaţa alţi patru tineri.

 Cei care au cunoscut-o pe Monica o știu ca pe o fată frumoasă, veselă şi prietenoasă, care iubea viaţa şi-şi dorea multe de la ea. O fire altruistă, iniţiatoare a mai multor acţiuni  caritabile de care au beneficiat copii orfani sau bătrâni neajutoraţi, o persoană de o modestie rară, mereu atentă la suferinţa celor din jur. O studentă inteligentă şi eminentă, împlicată în zeci de proiecte extraşcolare , care avea o mare pasiune: fotogrfia.

“Concursul  pe tema alesă de Ania Cazan,  “Culoare”,   se va ține în zilele de 24, 25 și 26 martie, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu din Pitești  iar în competiție au intrat  52de concurenți. Marele premiu al concursului  este de 350 de lei,” explică Ana Arsene , reprezentantul  Rotaract Pitești.

Organizatorii concursului ( Rotaract Pitești, în parteneriat cu  Interact Club Pitești și Rotary Club Pitești) atrag atenția că accentul se va pune pe talentul fotografic  și că fotografiile manipulate grosolan în programe de editare vor fi descalificate.

Fotografiile câștigatoare vor intra în posesia Clubului Rotaract Pitești,  urmând să fie licitate la Balul Caritabil de la sfârșitul anului organizat de Clubul Rotary, cu scopul strângerii de fonduri pentru acțiuni caritabile. În plus, fotografiile vor fi afișate pe pagina oficială de Facebook a concursului pentru a fi votate, astfel  urmând a fi desemnat și câștigătorul premiului de popularitate.

 Drama familiei Spirescu

 În octombrie 2010, la opt luni de la moartea  Monicăi, mama acesteia, avocata Cristina Spirescu, n-a mai găsit puterea să trăiască și a ales să-şi ia zilele aruncându-se în Marea Neagră. În ultimele luni de viață, Cristina Spirescu și-a canalizat toate energiile către ridicarea cavoului în care doarea să-și mute copila  dar şi către procesul intentat statului  bulgar pe care l-a considerat vinovat pentru că n-a curăţat de zăpadă drumul pe care s-a petrecut accidentul în care a murit fiica sa. Pocesul  a fost stopat  cu puțin timp înainte ca avocata să se sinucidă, după ce a survenit decesului singurului martor  al accidentului . 

În martie, anul trecut, Cristina Spirescu a propus  Clubului Rotaract  organizarea unui concurs de fotografie în memoria fiicei sale iar aceasta este prima materializare a dorinței sale.


Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite