Concurs de liniuţe în Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împătimiţii de adrenalină şi viteză au un motiv de bucurie în plus. În această toamnă îşi vor putea testa motoarele puternice într-o competiţie destinată sportului automobilist. În luna septembrie, la Piteşti, se va organiza cea de-a patra ediţie a concursului de automobilism viteză.

 Cursele vor avea loc pe strada Dobrin pe data de 10 sau 11 septembrie, în funcţie de data la care FC Argeş va susţine un meci de fotbal pe stadionul Nicolae Dobrin.


Campionatul de accelerare este organizat de „ProCar Racing Team” Piteşti, împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Argeş. „Liniuţele” se desfăşoară pe clase, în funcţie de puterea motorului astfel: A1 75CP,  A 76-100 CP, B 101-130 CP, C 131-165 CP, D 166-200 CP, E 201-250 CP, F 251-305 CP, G 306-350 CP, H 351-420 CP,  J mai mare de 421 CP şi o clasă specială pentru maşinile româneşti.


Concurenţii vor avea startul la un panou cu afişaj electronic, vor parcurge 400 de metri după care sosirea va fi la fotocelulă, lansată, fiind înregistrat timpul după ce maşina trece de linia de sosire.


Înscrierile se fac online
Înscrierile încep de săptămâna viitoare, împătimiţii de curse de maşini putând să-şi anunţe intenţia de a participa la adresa de e-mail nitaiancuprocar@yahoo.com. „Înscrierile se vor face şi în ziua competiţiei, până la ora 09.30. Anul trecut am avut 294 de înscrişi, acum ne aşteptăm să fie mai mulţi. Prioritate vor avea cei care se înscriu online. Acum aşteptăm aprobarea de la Inspectoratul Genera al Poliţiei Române pentru a închide strada în ziua campionatului. Jandarmii şi reprezentanţii unei firme de pază vor asigura perimetrul”, spune Niţă Iancu, organizator.


În afară de amatori, piloţii profesionişti vor face demonstraţii de îndemânare. Printre aceştia se numără Valentin Porcişteanu, Alina Bunică şi Valentin Popa, dar şi copiii de la cursul de karting de la Palatul Copiilor îşi vor demonstra talentul.


Premiile oferite de organizatori câştigătorilor constau în cupe, medalii, plachete, tricouri, şepci şi consumabile auto.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite