Piteşti: Frumuseţe sălbatică la Complexul Capra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Frumuseţe sălbatică la Complexul Capra
Piteşti: Frumuseţe sălbatică la Complexul Capra

Capra este în acest moment cel mai modern complex turistic  din Masivul Fagaraş. Zona oferă vizitatorului o perspectivă unică, pentru că de la Capra poate fi admirat, în toate direcţiile,  un relief  impresionant.

Una dintre cele mai pitoreşti destinaţii turistice din Argeş este complexul turistic Capra de pe Transfăgărăşan.  Ca s-ajungi la fosta cabana de vânatoare de capre negre a lui Ceauşescu ai de parcurs, din Piteşti, vreo 120 de kilometri. Cei cre au trecut pe acolo spun însă, că merită efortul.  Barajul Vidraru, Cetatea Poienari, lacul Bâlea sunt doar câteva  dinte obiectivele turistice ale zonei, pe care, dacă le vizitezi o dată, cu siguranţă îţi doreşti să le revezi. Sălbăticia zonei aduce o oază de linişte pentru cei care doresc doar relazarea. Complexul  turistic Capra dispune de un restaurant  cu specific românesc unde specialităţile casei - preparatele vînatoreşti ,  bulzul ciobanesc şi sărmăluţele în foi de varză murată - sunt  la loc de cinste. Cabana pune la dispoziţia turiştilor 26 de camere duble,  dotate cu: centrala termică, grup sanitar propriu, cabină de duş şi televizor. Întreg complexul a fost modernizat  în toamna anului 2006 prin Programul Sapard.
 
 Atenţie la  vipere!
Din păcate în zona Capra  ne pîndesc şi pericole. Aici întâlnim vipera comuna sau Vipera Berus. Pentru a evita muşcătura de viperă se recomandă portul bocancilor de munte, chiar dacă temperatura ambiantă este ridicata. Portul bocancilor  te va feri şi de entorse ale gleznei sau genunchilor sau de răniri ale degetelor de la picior. Nu se recomandă portul şlapilor sau al adidaşilor. Trebuie, în permanenţă, efectuat un control vizual al zonei în care urmează să păşeşti. Nu ridica pietre mari decât după ce, în prealabil, ai efectuat un control vizual dedesubt, pentru a verifica daca sunt şerpi. Dacă intri într-o zonă cu vegetaţie înaltă care nu  permite verificarea suprafeţei solului, loveşte uşor vegetaţia cu un băţ. În ciuda renumelui,  vipera comună este un şarpe timid, care va fugi din calea ta.  

Ce faci dacă eşti  muşcat?
În cazul unei muşcături de viperă (se prezintă ca două înţepături la distanţă de 3-4 mm distanţă) anunţă 112 sau 0SALVAMONT şi încercă să aspiri cât mai mult din sângele prezent, prin stoarcere sau prin folosirea unei seringi tăiate care poate fi folosită ca instrument de vacuumare. Victima trebuie sa stea cât mai liniştită, să nu se mişte, pentru a evita răspândirea sângelui în corp şi să aştepte sosirea personalului calificat. Administrarea preventivă a unor antihistaminice întârzie acţiunea veninului. Trebuie precizat că decesul se produce la 6-8 ore de la muşcătură, dar numai dacă şarpele a reuşit să administreze încărcatura totală de venin, ceea ce nu se întâmplă de obicei, deoarece omul este muşcat numai ca avertisment, ca reacţie de apărare.

Cifră: Complexul Turistic Capra este situat la 1585 m altitudine 
 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite